NE ŽELE TAKVE MITINGE

Nakon osvajanja olimpijskih medalja, Allman i Elkasević žestoke u kritici

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 06.08.2024 13:33
  • Objavljeno 06.08.2024 u 13:34
Bionic
Reading

Dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Amerikanka Valerie Allman oštro je kritizirala legendarnog američkog šprintera Michaela Johnsona koji je najavio seriju atletskih mitinga bez skakačkih i bacačkih natjecanja.

Četverostruki američki olimpijski pobjednik je nedavno najavio pokretanje Grand Slam Track League, novog ciklusa sa četiri mitinga koji bi trebali startati od 2025. godine i na kojima neće biti skakačkih niti bacačkih disciplina.

'Grand Slam će podići naš sport na nove visine', poručio je 56-godišnji Johnson početkom lipnja.

'Mitinzi će sadržavati vrlo ekskluzivnu skupinu najboljih, najbržih i najpopularnijih sportaša na svijetu', dodao je.

Njegova najava izazvala je oštre kritike američke bacačice diska Valerie Allman, koja je u Parizu osvojila svoje drugo uzastopno olimpijsko zlato nakon slavlja u Tokiju.

'Naše natjecanje je pokazalo da su bacačke discipline sastavni dio atletike i da ih treba prihvatiti s više entuzijazma', kazala je 29-godišnja Amerikanka.

'Mislim da su neka od ovih novih natjecanja koja su stvorena definitivno obeshrabrujuća. Mislim da u svim događajima, posebno u bacanjima, postoji uzbuđenje. Sve je u stvaranju priče i njezino prihvaćanje', dodala je.

Stavove Valerie Allman podržala je sjajna hrvatska olimpijka Sandra Elkasković, vlasnica dva olimpijska zlata (2012, 2016) i pariške bronce.

'Najviše uzbuđenja je na terenu, jer imate jednoipolsatnu ili dvosatnu borbu između najboljih bacača diska, najboljih troskokaša, najboljih skakača s motkom. Mislim da bismo trebali poštovati bacače i sve atletske događaje', kazala je hrvatska olimpijka.

  • +75
Sandra Elkasević, Olimpijske igre, finale diska, 5.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal