Liga nacija

Nakon šoka protiv Grčke, neuvjreljiva Engleska ipak slavila kod autsajdera

13.10.2024 u 20:08

Bionic
Reading

U susretu 4. kola skupine 2, drugog razreda Lige nacija Engleska je u Helsinkiju pobijedila Finsku s 3:1 ostvarivši treću pobjedu u skupini. Bila je to deveta engleska pobjeda u 11 međusobnih susreta protiv Finske, uz dva remija.

Golove u pobjedi Gordog Albiona zabili su Jack Grealish u 18. minuti, Trent Alexander-Arnold u 74. minuti, te Declan Rice u 84. minuti, dok je za domaćine zabio Arttu Hoskonen u 87. minuti.

Engleska baš kao i u nedavnom susretu protiv Grčke, veći dio susreta nije briljirala. Međutim, ovoga puta je ipak uspjela osvojiti tri boda.

Nakon domaćeg poraza od Grčke (1:2), finalisti s posljednja dva EURO-a bili su pod velikim pritiskom. Posebice, privremeni izbornik Lee Carsley.

Engleska je povela iz prve prave prilike na utakmici, a među strijelce se upisao Jack Grealish u 18. minuti. Finska je najbolju priliku za izjednačenje u prvom dijelu imala u 38. minuti, no Benjamin Kallman je loše pucao. Domaćin je imao odličnu priliku i u 57. minuti, no Fredik Jensen je bio neprecizan.

Engleska je korak do pobjede stigla u 74. minuti lijepim golom Trenta Alexandera-Arnolda iz slobodnog udarca. Zanimljivo, bila je to prva engleska prilika od 18. minute kada je napadač Manchester Cityja zabio vodeći pogodak.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Englezi su razriješili u 84. minuti golom Declana Ricea. Domaćin je četiri minute kasnije ublažio poraz preko Arttua Hoskonena.

Na ljestvici skupine vode Grčka i Engleska s po devet bodova, no Grke večeras očekuje susret protiv Irske.

Standings provided by Sofascore