scene za zaborav

Nakon žena zaiskrilo je i među muškarcima; utakmica za zlato završila makljažom!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 09.08.2024 15:03
  • Objavljeno 09.08.2024 u 15:03
Bionic
Reading

Finale muškog olimpijskog hokeja pretvorilo se u tučnjavu nakon što je nizozemski igrač Duco Telgenkamp proslavio pobjednički pogodak 'ušuškavši' njemačkog vrataru.

Nakon remija 1-1 u regularnom vremenu, utakmica za zlatnu medalju u Parizu završila je raspucavanjem koje je odlučilo pobjednika. Nakon niza obrana nizozemskog vratara Pirmina Blaaka, Duco Telgenkamp je bio taj koji je gađao njemačkog vratara Jean-Paula Danneberga i uručio Nizozemskoj prvu zlatnu medalju za muškarce od 2000. godine. Međutim, slavlje nakon utakmice brzo je poprimilo ružan obrat jer je Telgenkamp pojurio prema Dannebergu i izveo gestu 'šuškanja' izravno u lice svog protivnika.

Njemački igrač Niklas Wellen posebno je zamjerio tu gestu i bijesno se požurio sukobiti se s Telgenkampom dok su ostali nizozemski igrači slavili oko njih. Nizozemski igrač Floris Middendorp krenuo je kako bi spriječio Wellena da dođe do Telgenkampa, a ovaj se nastavio rugati njegovom protivniku isplazivši jezik.

A kako je izbila tučnjava između obje strane, dužnosnici su na kraju bili prisiljeni uskočiti kako bi spriječili naguravanje.

Nakon incidenta, Telgenkamp se ispričao za svoje slavlje, do kojeg su doveli Dannebergovi komentari prije utakmice, u kojima je tvrdio da se Nizozemci boje njegove njemačke strane.

‘Kada pogledam unatrag, nisam trebao ići k njemu. Žalim zbog toga. I ja se ispričavam. Trebao sam to pustiti, nije bilo baš pametno s moje strane.', rekao je.

Videozapis provokacije i posljedica pogledajte OVDJE.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal