KAKO IZBACITI ARSENAL?

Napravi li Bešiktaš senzaciju, Biliću i igračima pravo bogatstvo

18.08.2014 u 17:46

Bionic
Reading

Vodstvo turskog nogometnog prvoligaša Bešiktaša obećalo je treneru Slavenu Biliću i igračima bonus od milijun eura za izbacivanje Arsenala i plasman u Ligu prvaka

Prva utakmica završne runde kvalifikacija između Bešiktaša i Arsenala je u utorak u Istanbulu, a uzvrat je 27. kolovoza u Londonu. Plasman u LP donosi sigurnih osam milijuna eura, pa potez čelnika Bešiktaša i ne čudi.

'Arsenal je posljednji klub koji sam želio. Već 20 godina pratim Wenerov rad i Arsenal uvijek igra brz i atraktivan nogomet. Međutim, ne tražim nikakav alibi. Bešiktaš ima 15 milijuna navijača koji očekuju pobjedu', kazao je Bilić

Bivši hrvatski izbornik je otkrio kako je tijekom trenerske karijere dobio nekoliko ponuda s 'otoka', nije želio otkriti tko ga je zvao, no engleski mediji navode kako je bio pred vratima West Hama.

'Tko zna što donosi budućnost. Sada sam trener Bešiktaša, volim Istanbul i ovaj klub', zaključio je.

Zanimljivo, engleski mediji najviše strahuju upravo od Bilića, ali i napadača Demba Ba. Senegalac je u Bešiktaš stigao ovoga ljeta iz Chelsea gdje je proveo jednu sezonu, a igrao je i za West Ham i Newcastle United.

Englezi navode kako je Bilić dobar poznavatelj engleskog nogometa gdje je igrao za West Ham (1995–97) i Everton (1997–2000), ali se i prisjećaju pobjede Hrvatske na Wembleyju koja je zaustavila englesku vrstu na putu prema plasmanu na EP 2008.

'Kao igrač nikada nisam dobio Arsenal, imam remi i dva poraza', prisjetio se bivši hrvatski izbornik.

Bešiktaš je posljednji put dohvatio Ligu prvaka prije pet godina, dok 'Topnici' love 17. uzastopni nastup u skupinama elitnog nogometnog natjecanja 'Starog kontinenta'.

'Za nas je to jedna od ključnih utakmica ove sezone. Svjesni smo atmosfere koja nas očekuje, no uvjereni smo u svoju kvalitetu', naglasio je menadžer Arsenala Arsene Wenger. Arsenal je i prošle sezone u 'play-off' rundi gostovao u Istanbulu, ali kod Fenerbahčea. Topnici su ostvarili dvije uvjerljive pobjede (2:0, 3:0).

Bešiktašov stadion Inonu se još uvijek renovira, pa će se utakmica igrati na Ataturk stadionu koji prima 72.000 gledatelja i bit će pun.