ŠTO SVE ZNAČE TE RIJEČI?

Naša NBA zvijezda, koja zasad više ne igra za Hrvatsku, oglasila se poslije novog posrtaja reprezentacije

15.09.2018 u 11:36

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija u susretu je 1. kola drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Kini izgubila u Osijeku od Litve sa 83:84

Tako si je naša nacionalna vrsta smanjila izglede za plasman na SP. Izbornik Dražen Anzulović, očekivano, nije bio zadovoljan s predstavom svoje utakmice.

'Odigrali smo ispod očekivanja, Litva je zasluženo slavila. Bili su bolji 30 minuti, a u četvrtoj smo zonskom obranom došli u priliku da slavimo, ali događaju nam se stvari - izgubimo loptu pa zovemo time-out, pa izgubimo loptu i ne zagradimo skok, to su stvari koje se događaju kad ne otvoriš utakmicu kako trebaš otvoriti. To je nešto što se uvijek dešava u sportu, moraš zaslužiti neke stvari da bi se prelomile na tvoju stranu', rekao je Anzulović za HRT.

'Prespori smo bili u oba pravca, i obranu i napad. Nismo imali dovoljno agresivnosti da idemo na loptu, njima se otvorio šut. Pokušavali smo se vratiti. Kada odigraš ovakvu utakmicu, žal je velika jer bila ovakva atmosfera.'

Hrvatska će u ponedjeljak gostovati kod Poljske u Gdanjsku. 'Fizička pripremljenost nije optimalna, puno stvari ima koje nisu dobre. Svjesni smo toga, i pokušat ćemo u Poljskoj odigrati bolju utakmicu. Nemamo pravo na nikakve kalkulacije, izanalizirat ćemo ovo i kao stožer ćemo napraviti sve da se spremimo za sljedeću utakmicu. Bitno je da mentalno ne potonemo, moramo biti jaki jer u ovoj situaciji samo najjači ostaju', zaključio je Anzulović.

  • +22
Hrvatska - Litva, kvalifikacije za košarkaško SP 2019. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Zanimljivo, preko društve mreže oglasio se Mario Hezonja, još jedan hrvatski košarkaš u NBA-u koji ne daje previše izjava za hrvatske medije i koji je, kako tvrde Sportske Novosti, poslao poruku Anzuloviću da se na njega ne računa u rujanskim kvalifikacijama.

'Čitam malo gluposti ovdje... Smjena generacija,'nemamo' playmakera, tamo već Zlatka Dalića hoće smijenit, no dobro tradicionalni 'naši' ispadi po internetu. Te kvalifikacije tko god da ih je organizirao veze sa sportom nema,ali treba se jogunit i ratovati sa svima pa kakvo god natjecanje ispadne,kretenizam... Ne treba nama Amerikanac ni na 1, ni 5, ni 12, nego glasa i reda. Kao u Riju, nitko ni s kim a svatko sa svakim. Što se tog vašeg 'playmakera' tiče,u igri imamo tri igrača koji mogu sve s loptom i bez nje, i najmanje četiri izmjene koje pokrivaju više pozicija, jedinice su nam najbolje igrali od lopte jer se znalo tko gdje kreira višak, nakon Roka, Mavra,Bašić i Kapusta idealni, smireni s loptom i pogađaju na povratne, što fali ostalim mlađima? Ali jebiga, vama nitko ne valja. Ne znam zašto Toni Prostran ne bi bio pozvan, bit će mu uzeli putovnicu kao i meni haha! No dobro, lako je srati po ovome iz daljine, vi znate kako je to. Previše negativnosti i neznanja da bi ikakve komentare davali, pitajte prvo što vas zanima, stranica i je tu prvenstveno za vas... Sretno momci dalje, imate jednog navijača sigurno. Iznad svih! Hrvatska!', napisao je Hezonja na Facebook profilu pa se lako može zaključiti da njegov odnos s Hrvatskim košarkaškim savezom nije idealan.