frka u parizu

Navijači na Roland Garrosu šokirani drastičnom odlukom organizatora

01.06.2024 u 15:48

Bionic
Reading

Do kraja ovosezonskog izdanja Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira sezone, publici neće biti dozvoljena konzumacija alkohola na tribinama! Ovu radikalnu odluku organizatora turnira potvrdila je i direktorica Amelie Mauresmo

Odluka je donesena nakon što je netko iz publike ispljunuo žvakaću gumu na belgijskog tenisača Davida Goffina za vrijeme njegovog meča protiv Francuza Giovannija Mpetshija Perricarda.

Potom je u srijedu braniteljica titule i prva igračica svijeta Iga Swiatek zatražila do publike da bude tiha za vrijeme razmjene udaraca te da ne viče.

'Prije svega, sretni smo što su ljudi vrlo uzbuđeni dok gledaju tenis i što su dio mečeva, što pokazuju emocije. No, postoje granice koje ne treba prelaziti, neke stvari se trebaju postaviti na njihovo mjesto. Alkohol je do sada bio dozvoljen na tribinama, ali tome je došao kraj', objavila je Mauresmo.

Iako je alkohol zabranjeno konzumirati na tribinama, ipak je dostupan oko terena. Mauresmo je kazala da su suci dobili upute da mogu biti puno stroži te će učestalije opominjati one glasne te zahtijevati da publika 'poštuje igrače i igru'.

Povećane su i sigurnosne mjere, a oni koji će kršili pravila bit će identificirani i, za prvi put - upozoreni. Ako ta upozorenja neće biti učinkovita, Mauresmo je najavila druge, puno strože mjere.

Goffin je pozdravio intervenciju Mauresmo te je rekao da će to spriječiti eskalaciju nedoličnog ponašanja neodgovornih gledatelja.

Neki su se gledatelji na društvenim mrežama već počeli buniti zbog novih, za njih očito nepopularnih, mjera. Tvrde kako je ona drastična i kako neće imati utjecaja na one koji dođu kako bi planski izazivali nerede. Pod utjecajem alkohola ili trijezni, svejedno...