LOV JE POČEO

Ne čudi da ga Real želi 'ukrasti' Građanima, stalno ga uspoređuju s Modrićem

04.09.2024 u 08:23

Bionic
Reading

Rodri (28), briljantni defenzivni veznjak Manchester Cityja i španjolske reprezentacije, postao je glavna želja Real Madrida za iduću sezonu, izvještava madridski As.

Njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na 130 milijuna eura, što odražava njegov status jednog od najboljih veznjaka na svijetu.

Rodri je bio ključan igrač u Manchester Cityjevom povijesnom osvajanju Lige prvaka prošle godine, kao i u uspjehu španjolske reprezentacije na Europskom prvenstvu ovog ljeta. Njegova smirenost i kontrola na terenu podsjećaju na najboljeg veznjaka Reala, Luku Modrića. Ovaj rođeni Madriđanin ima ugovor s Manchester Cityjem do 2027. godine, a u klub je stigao 2019. iz Atletico Madrida za 70 milijuna eura. Tijekom svog boravka u Cityju, osvojio je sve glavne titule, uključujući četiri uzastopna naslova u Premier ligi, jedan FA kup, dva Liga kupa i jedan klupski svjetski naslov.

Unatoč tome što je rođen u Madridu, Rodrijeva povezanost s Atletico Madridom, gdje je proveo šest godina u omladinskoj školi, mogla bi predstavljati prepreku za eventualni prelazak u Real Madrid. Atletico ga je ponovno doveo iz Villarreala za 20 milijuna eura, ali nakon samo jedne sezone, Manchester City ga je kupio za 70 milijuna eura, prepoznajući njegov potencijal.

Španoljski mediji smatraju ga, uz Luku Modrića, najboljim veznjakom današnijce.

Španjolski izbornik Luis De la Fuente nedavno je komentirao Rodrija i Modrića, ističući njihovu ključnu ulogu u klubovima: 'Sasvim je sigurno da su obojica fantastični igrači o kojima ovisi igra njihovih klubova. Rodri je ove sezone pokazao da se s pravom nalazi u samom vrhu, a Modrić je na toj razini već godinama'

Ova izjava dodatno naglašava koliko su oba igrača važna na svjetskoj nogometnoj sceni. Luka Modrić, koji je već godinama među najboljim veznjacima svijeta, često je hvalio Rodrijevu igru, dok je Rodri odrastao gledajući Modrićeve maestralne igre. Potencijalni transfer Rodrija u Real Madrid mogao bi biti jedan od najzanimljivijih poteza na tržištu u nadolazećoj sezoni.