nešto neviđeno

Piksijev ultimatum je smjenio glavnog tajnika i sportskog direktora FSS-a

04.09.2024 u 07:00

Bionic
Reading

Prva utakmica zakazana je za 5. rujna u Beogradu protiv Španjolske, a tri dana kasnije slijedi gostovanje u Danskoj.

Nakon razočaravajućeg nastupa na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je Srbija u skupini sa Slovenijom, Danskom i Engleskom osvojila tek dva boda i završila na posljednjem mjestu, reprezentaciju sada očekuju novi izazovi u Ligi nacija.

Srbija će prvi put nastupati u Ligi A, najvišem rangu Lige nacija, nakon što su osigurali prvo mjesto u svojoj skupini Lige B u prethodnom izdanju, gdje su igrali protiv Norveške, Slovenije i Švedske. U odnosu na Euro, izbornik Dragan Stojković Piksi (59) suočio se s promjenama u sastavu, s osam igrača koji su otpali, ali je unatoč tome ostao na čelu reprezentacije i najavio nadolazeće utakmice na press-konferenciji.

Uoči početka ovog reprezentativnog ciklusa, Fudbalski savez Srbije (FSS) suočio se s promjenama na ključnim pozicijama, smijenivši glavnog tajnika Jovana Šurbatovića i direktora sportskog sektora Miroslava Tanjgu. Prema pisanju srpskih medija, ove smjene inicirao je upravo izbornik Dragan Piksi Stojković.

Navodno je Stojković, legendarni jugoslavenski reprezentativac i ikona Crvene zvezde, svoj ostanak na klupi uvjetovao odlaskom ovog tandema. Sukobi među njima već su neko vrijeme tinjali, a dodatno su eskalirali nakon Europskog prvenstva.

Iako na sjednici FSS-a u Beogradu nije bilo govora o smjenama, prema informacijama Telegrafa, dan kasnije Stojković je postavio ultimatum, što je dovelo do hitne telefonske sjednice na kojoj su Tanjga i Šurbatović smijenjeni.