nije mu lako

Gattuso je nakon pobjede ljutito utrčao na teren pred Pukštasa; evo zašto je poludio

03.09.2024 u 21:29

Bionic
Reading

Odmah nakon utakmice, iako su osvojili tri boda, Gattuso je kritizirao svoje igrače Rokasa Pukštasa i Yassinea Benrahoua zbog nedostatka taktičke discipline u ključnim trenucima.

Hajduk je proteklog vikenda pobijedio Osijek, a Gennaro Gattuso je odmah nakon utakmice istrčao na travnjak i unatoč osvojena tri boda, održao oštru lekciju Rokasu Pukštasu i Yassineu Benrahou. U podcastu 'Utakmicu po utakmicu' otkrili su razlog:

'Gattuso mi je rekao da se nogomet ne igra samo loptom i nogama, nego i glavom. Jako je važan stav, osobito u zadnjih pet minuta. Rekao je da su petorica njegovih igrača otišla u napad kad je Osijek svim silama napadao i tražio gol za izjednačenje,' započeo je Pukštas, a Ćurković mu je pojasnio.

  • +29
Hajduk - Osijek (31.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Upitao sam Stanka Jurića za razliku između talijanske i španjolske druge lige. Spomenuo je upravo organizaciju vremena u Italiji i Španjolskoj. U Italiji, ako povedeš 1:0, od 80. minute odigrat će se još tri sekvence; svi znaju gdje trebaju pametno stajati, svi znaju nadmudriti suparnika, gdje će, što će. U Španjolskoj, ako imaš prednost 2:0 u 85. minuti, nisi siguran da ćeš pobijediti. Svi idu naprijed – nazad. Ne čudi me da je Gattuso poludio jer je talijanska škola fokusirana na te dvije, tri tranzicije koje su odrađene bez veze,' objasnio je Ćurković.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport