odličan potez

Sada je i službeno; Mario Kovačević preuzima klupu 'Farmaceuta'

03.09.2024 u 20:13

Bionic
Reading

Iskusni trener, s bogatom igračkom i trenerskom poviješću, ranije se istaknuo vođenjem Varaždina do Prve HNL, a sada preuzima izazov vođenja Slaven Belupa u nastavku sezone.

Mario Kovačević imenovan je novim trenerom Slaven Belupa, potvrdio je hrvatski prvoligaš. Ova odluka slijedi nakon što je klub razriješio dužnosti dosadašnjeg trenera Ivana Radeljića (43), pod čijim je vodstvom momčad osvojila samo jedan bod u prvih pet kola SuperSport HNL-a, što je rezultiralo posljednjim mjestom na tablici.

Kovačević je bivši trener Varaždina, koji je krajem prošle godine bio prisiljen napustiti trenersku poziciju zbog dijagnosticiranog zloćudnog tumora na plućima. Iako su početne prognoze bile nepovoljne, Kovačević se nakon operacije u potpunosti oporavio. Njegov povratak u trenerski svijet označen je novim angažmanom u Koprivnici, gdje je preuzeo Slaven Belupo. Prije nego što je Kovačević imenovan, među kandidatima za Radeljićeva nasljednika spominjali su se i Simon Rožman te Željko Sopić.

Kovačević je rođen 1975. godine u Jablanici, a s obitelji se kao dijete preselio u Sarajevo, gdje je prošao omladinske kategorije FK Sarajeva. Zbog ratnih okolnosti bio je prisiljen na još jednu selidbu, a 1994. godine stigao je u Varteks. Tijekom svoje igračke karijere, Kovačević je, između ostalog, igrao za Slaven Belupo, Međimurje, slovensku Naftu iz Lendave, Nedelišće i albanski Dinamo.

  • +5
Slaven Belupo - Istra 1961 (31.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Trenersku karijeru započeo je u dobi od 32 godine, vodeći mlađe uzraste i seniore u klubovima kao što su Nedelišće, Međimurje, Polet iz Svetog Martina na Muri, ludbreška Podravina i Mladost iz Ždralova. Njegov najveći trenerski uspjeh došao je tijekom drugog mandata u Varaždinu, kada je klub uveo u Prvu HNL i uspješno ga vodio sve do odlaska zbog zdravstvenih razloga.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport