egzotični transfer

Nekada je branio boje hrvatske reprezentacije, htjeli su ga Hajduk, Rijeka i Osijek, a sada će karijeru nastaviti na Tajlandu

12.05.2020 u 14:49

Bionic
Reading

Renato Kelić bio je na meti Rijeke, Osijeka i Hajduka kada se na zimu vraćao u Hrvatsku iz Rumunjske, ali on je odabrao besplatno igrati za Cibaliju. Sada odlazi na Tajland gdje će nastaviti svoju karijeru

Renato Kelić se prije nekoliko mjeseci našao u središtu pozornosti kada se spominjao njegov potencijalni povratak u Hrvatski Telekom Prvu ligu. 29-godišnji Vinkovčanin karijeru je započeo u Cibaliji iz koje je otišao u Slovan Liberec. Igrao je i za Padovu, Puškaš Akademiju i rumunjsku CS U Craiovu.

Nekadašnji U-21 reprezentativac bio je velika želja Hajduka, Rijeke i Osijeka, Kelić se iz Rumunjske ove zime odlučio vratiti u matičnu Cibaliju. Kelić je za nekadašnji klub odlučio igrati besplatno i čekati priliku za neku novu avanturu u inozemstvu.

Nakon povratka je za Cibaliju odigrao tek tri utakmice u kojima je ostao neporažen s jednom pobjedom i dva remija. Ubrzo je koronavirus sve zaustavio pa je Kelić, kao i njegovi suigrači, samostalno trenirao čekao novu priliku, a ona je stigla u vidu ponude s Tajlanda.

'Renato Kelić u lipnju odlazi na Tajland. Nakon što je na zimu raskinuo ugovor s rumunjskom Universitateom iz Craiove, došao nam je doslovce besplatno proteklu polusezonu pomoći u nastojanju osiguranja opstanka. Na žalost, njegove usluge koristili smo tek u uvodu proljetnog dijela sezone, sve do dolaska pandemije“, otkrio je u razgovoru za Glas Slavonije trener Cibalije Petar Tomić.

Tako će 29-godišnji hrvatski stoper vrijedan 675.000 eura karijeru nastaviti na Tajlandu, a nakon toga, tko zna, možda se opet vrati pomoći svojoj voljenoj Cibaliji.