ovo nismo očekivali

Nekadašnja velika nada i bivši Vatreni se vraća u SHNL!

30.08.2024 u 14:29

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ante Ćorić (27) vraća se u SuperSport HNL. Pridružio se Varaždinu, s kojim će uskoro potpisati ugovor.

Ante Ćorić, nekada velika nada hrvatskog nogometa, vraća se u SuperSport HNL, ovaj put u redove Varaždina. Prošle sezone igrao je za Rudeš, koji je s tek devet bodova ispao iz lige. Njegov dolazak u Varaždin potvrdio je trener Nikola Šafarić, istaknuvši da je Ćorić već trenirao s momčadi i da se sprema za nove izazove, iako će mu trebati malo vremena da se vrati u formu.

Ćorić je svoju karijeru započeo u Dinamu, gdje je između 2014. i 2018. odigrao 143 utakmice, postigao 23 gola i podijelio jednako toliko asistencija. Njegov talent nije prošao nezapaženo, pa je 2018. godine, kao 21-godišnjak, prešao u Romu za šest milijuna eura. Međutim, u rimskoj momčadi odigrao je samo tri utakmice, a ostatak karijere proveo je na posudbama u Almeriji, Venlu, Olimpiji i Zürichu, gdje je ostvario najuspješniji period osvojivši naslov prvaka Švicarske.

Nakon što je raskinuo ugovor s Romom, Ćorić je bio slobodan igrač i trenirao individualno dok nije pronašao novu priliku u Rudešu. Vrijednost mu je trenutno procijenjena na 250 tisuća eura, što je znatan pad u odnosu na vrhunac karijere kada je vrijedio 10 milijuna eura krajem 2016. godine. Trener Šafarić vjeruje da Ćorić još uvijek može značajno doprinijeti momčadi Varaždina, koja bi mogla biti nova prekretnica u njegovoj karijeri.