sve bliže potpisu

Nenad Bjelica i NK Osijek dovode još jedno zvučno nogometno ime; godinama je slovio za jednog od najvećih Dinamovih talenata, a s 22 godine prodan je u Belgiju

10.07.2021 u 09:01

Bionic
Reading

Slavonski nogometni prvoligaš, NK Osijek, i u novoj sezoni želi biti što konkurentniji, pa možda čak i napraviti korak više u odnosu na sezonu u kojoj je osvojio drugo mjesto

Nenad Bjelica ovog ljeta slaže momčad po svom ukusu, te je od prvog dana priprema na čelu momčadi s kojom želi dodatno zakomplicirati život aktualnom hrvatskom prvaku, Dinamu.

Naravno, da bi u tome uspio, igrački kadar mora biti bogat kvalitetom ali i širinom, pa se svakodnevno slaže i popis igrača.

Posljednji u nizu onih koji bi trebao stići u Gradski vrt je i 25-godišnji Ivan Fiolić, nogometaš koji se školovao u zagrebačkom Dinamu, ali koji je s 22 godine ipak odlučio napustiti Modre te je za 2,5 milijuna eura prodan u Genk.

Nije bilo sreće u Belgiji, pa je odlazio na posudbe u ciparski AEK Larnacu, potom i u poljsku Cracoviju, a sada bi ga belgijski klub htio unovčiti te vratiti barem dio uloženih sredstava.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Problem je u tome što je platežna moć klubova jako pala, samim time ni igrači ne mogu tražiti puno, a posebno ako ne igraju u velikoj minutaži, kao što je slučaj s Fiolićem, koji trenutno, prema Transfermarktu, vrijedi 600.000 eura.

Kako pišu Sportske novosti, ovih dana ipak bi se mogao finalizirati taj posao, jer pregovori traju. U Osijeku vjeruju u povoljan ishod, a riješe li dolazak Fiolića, vjerojatno će biti i zaključena rubrika dolazaka u ovom prijelaznom roku, osim ako netko od sadašnjih Bijelo-plavih, poglavito iz redova njihovih stožernih igrača, napusti klub.

Ono što se zna jest da Filip Benković kojeg se također spominjalo kao potencijalno novo lice u Bjeličinoj momčadi, ipak ne dolazi.