O SVEMU POMALO

Neretljak: Žao mi je što u reprezentaciji nema Livaje, kada Modrić ode...

17.10.2024 u 13:47

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac Mato Neretljak komentirao je stanje u hrvatskoj reprezentaciji i Supersport HNL-u

Mato Neretljak rođen u Orašju. Bio je član Hajduka i nastupao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Još 2000. godine, kao talentirani stoper, prešao je u Osijek, a ubrzo potom potpisao za Hajduk. Igrao je u dva navrata za Bijele, a bio je i član Rijeke te Zadra, čime je stekao status legende hrvatskog nogometa. U reprezentaciji Hrvatske upisao je 10 nastupa i postigao jedan gol.

'Igrati za Hrvatsku bilo je moje najveće dostignuće. Najdraži mi je trenutak kad sam zabio gol Njemačkoj. Odlazak na Europsko prvenstvo s Hrvatskom uvijek će ostati u sjećanju. Povijest se ne može obrisati', istaknuo je Neretljak u intervjuu za portal sportsport.ba.

Kada Luka ode Hrvatska će se suočiti s velikim problemima

O aktualnom trenutku hrvatskog reprezentativnog nogometa je rekao:

'Hrvatska pobjeđuje na iskustvo i autoritet, a ima i Luku Modrića. On je u Osijeku sam pobijedio Poljake. Ta posljednja utakmica protiv Poljske nije neki veliki neuspjeh, mada mi nije jasno kako je ono crveni karton za Livakovića? Pa još s VAR-om... Ipak, što se tiče reprezentacije, Hrvatska ima 25 podjednako kvalitetnih igrača, ali će se suočiti s velikim problemom kad Luka Modrić ode.'

Oni su dragulji, a Baturina Modrićev nasljednik

Kao posebne dragulje ističe Martina Baturinu i Petra Sučića, dvojac iz Dinama.

'Oni su jasno budućnost Hrvatske, ali će brzo napraviti velike transfere. Baturina je dragulj, pravo čudo, on je nasljednik Luke Modrića. Meni je žao što nema Livaje u reprezentaciji jer je fantastičan igrač. U SuperSport HNL-u ima puno vrhunskih igrača, a ovi mladi, poput Sučića i Baturine, brzo će otići u velike klubove.'

Nadam se da Hajduk može do naslova, ali...

Progovorio je i o Hajduku:

'Već 15 godina pričamo kad će Hajduk biti prvak. Dinamo ima dvije podjednake momčadi i mogu igrati i Ligu prvaka i prvenstvo. Bjelica je to uspješno radio. Drago mi je što se Hajduk smirio, ne mijenja trenere tako lako i brzo. Nadam se da mogu uzeti titulu, ali bit će jako teško. Rijeka? Dobar su tim, ali sumnjam da mogu biti prvi', zaključio je Nereljak u razgovoru za sportsport.ba.

Standings provided by Sofascore