psk_2

SRAMOTNO PONAŠANJE

Nijemac ubio u pojam Bellinghama: Njegova suspenzija bi pomogla Engleskoj

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 04.07.2024 09:47
  • Objavljeno 04.07.2024 u 09:42
Bionic
Reading

Uefa je pokrenula istragu protiv mladog engleskog reprezentativac Judea Bellinghama ((21) zbog njegove primitivne i krajnje nesportske geste prema klupi slovačke reprezentacije nakon što je postigao gol u 95. minuti utakmice osmine finala Eura

Uefa je pokrenula istragu protiv mladog engleskog reprezentativac Judea Bellinghama ((21) zbog njegove primitivne i krajnje nesportske geste prema klupi slovačke reprezentacije nakon što je postigao gol u 95. minuti utakmice osmine finala Eura.

Igrale su se posljednje sekunde utakmice, Slovačka je vodila 1:0 i bila na korak od četvrtfinala. Bellingham je fantastičnim golom odveo utakmicu u produžetak, a Engleska je na kraju slavila 2:1.

U slavlju tog gola Modrićev suigrač iz Reala je, iz samo sebi znanog razloga, spustio ruku u razinu međunožja i gestikulirao prema Slovacima.

Ovakvo ponašanje Uefa ne tolerira te je pokrenuta istraga koja bi mogla rezultirati njegovom suspenzijom odnosnom zabranom nastupa na četvrtfinalnoj utakmici protiv Švicarske.

Bivši njemački reprezentativac Dietmar Hamann, koji je igrao u finalu Svjetskog prvenstva 2002. godine, prokomentirao je za Bild cijelu situaciju te istaknuo kako bi moguća suspenzija mogla Engleskoj donijeti više koristi nego štete jer bi  natjerala zbornika Garetha Southgatea na promjene u momčadi.

Iako je Bellingham objasnio svoju gestu kao internu šalu s prijateljima i naglasio svoje poštovanje prema Slovačkoj, mogao bi se suočiti s novčanom kaznom te suspenzijom za jednu utakmicu, a realno je očekivati da se te dvije sankcije spoje. To bi značilo da bi mogao propustiti četvrtfinalni susret protiv Švicarske, koji je na rasporedu u subotu, 6. srpnja.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal