ŠTO ĆE ODLUČITI BAYERN?

Njemačka podijeljena oko Ivana Rakitića: Postoje razlozi za i protiv!

20.06.2017 u 14:13

Bionic
Reading

Nakon što su se rasplamsale glasine o odlasku Ivana Rakitića iz Barcelone i prelasku u Bayern, portal njemačke televizije Sport 1 pita se bi li to bio dobar potez Bavaraca i navodi razloge za i protiv...

Hrvatski 29-godišnji veznjak nedavno je produžio ugovor s Barcelonom do 2021. godine, ali nakon što je postalo jasno da katalonski klub pokušava dovesti Marca Verrattija, rasplamsale su se u španjolskim medijima poput dnevnika Sport i El Munda Deportiva glasine o njegovom odlasku.

  • +16
Ivan Rakitić Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

U Njemačkoj se pak sve više piše o njegovom prelasku u Bayern koji je zainteresiran, a portal njemačke televizije Sport 1 analizira prednosti i nedostatke ovog potencijalnog transfera.

Prvi argument u korist Rakitića za Nijemce je iskustvo. Naime, u karijeri je osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu, dvaput Primeru i triput španjolski Kup kralja, a nije mala stvar dijeliti svlačionicu s Messijem, Iniestom, Neymarom i Saurezom od kojih je sigurno mnogo naučio.

Drugi 'ZA' za Ivana prema Nijemcima je njegovo poznavanje okruženja jer je već igrao u Schalkeu i jako dobro govori njemački jezik, a treći je kvaliteta koju mu nitko ne može osporiti.

Kad su u pitanju argumenti protiv, Sport 1 naglašava da Rakitić zapravo i nije potreban Bayernu koji već ganja Lyonovog Tolissa, a u vezi su još Vidal, Alcantara, Renato Sanchez te mladi Kimmich i Rudy kojima bi Ivan mogao uskratiti minutažu, što se Nijemcima ne sviđa.

Protiv transfera je argument i visoka odšteta koju će Bayern morati platiti zbog netom potpisanog novog ugovora s Barcelonom, a spominje se i odštetna klauzula od 125 milijuna eura, na što Bavarci ipak sigurno ne bi pristali.

Priča o Rakitiću tako je postala jedna od glavnih sportskih tema u Njemačkoj, no njegov povratak u Bundesligu još uvijek je daleko od realizacije...