HDZ OPTUŽUJE

NK Osijek je sklapao fiktivne ugovore

17.08.2010 u 15:00

Bionic
Reading

Osječki HDZ je optužio vodeće ljude Nogometnog kluba Osijek da su sklapali ugovore s određenim osobama i isplaćivali im plaće, iako se one nikada nisu pojavile na travnjaku. Nije poznato ni kako je raspodijeljen novac od nedavnog transfera Domagoja Vide, ustvrdio je na konferenciji za tisak čelnik osječkog HDZ-a Dragan Kovačević

'S čijom braćom i sestrama, koji nikada nisu zaigrali, su se sklapali ugovori i kako je raspoređen novac od Vidinog transfera? Je li zbog toga Bubalo otišao iz kluba?', upitao se Kovačević, dodavši da Grad Osijek godišnje donira klubu NK Osijek nekoliko milijuna kuna, uz dodatna sredstva preko gradskih tvrtki.

Na novinarska pitanja o kojim se osobama radi, kojim ugovorima i što znaju o novcu od transfera, Kovačević je rekao da to mediji trebaju ispitati. Više informacija nije dao ni dopredsjednik kluba Petar Lagator. 'Ugovore potpisuju predsjednik i direktor kluba, a ja kao dopredsjednik nemam uvid u njih.'

Prozvani Bubalo s nevjericom je odbacio optužbe, najavivši sudsku tužbu protiv vodstva HDZ-a. Vršiteljica dužnosti direktora NK Osijek Valentina Koprivnjak također je odlučno odbacila to da je klub ikada sklopio takve ugovore. 'Ugovori se sklapaju isključivo s osobama koje obavljaju predviđeni posao u klubu, otkada sam ja u njemu, tj. od 2003. godine. Novcem od transfera Domagoja Vide isplaćeni su vjerovnici i podmirene obaveze prema zaposlenicima', izjavila je Koprivnjak.

Optužbe iz HDZ-a stižu dan nakon što je dosadašnji predsjednik kluba, gradonačelnik Osijeka i potpredsjednik HDSSB-a Krešimir Bubalo podnio neopozivu ostavku i prethodno smijenio direktora Milu Dumančića te raspisao natječaj za to radno mjesto. Iznenadna Bubalova odluka uslijedila je nakon što su navijači osječke Kohorte na subotnjoj utakmici tražili njegovu ostavku. 'Rekao sam da ću, kada prvi put budu tražili moj odlazak, to i napraviti', objasnio je Bubalo, ali dodavši da iza Kohortina nastupa stoje mladeži HDZ-a i HSP-a.