SENZACIJA

Nova šamarčina za Allegrijev Juve. Je li nakon poraza od Monze došlo vrijeme rastanka?

18.09.2022 u 17:59

Bionic
Reading

Nogometaši Monze priredili su veliko iznenađenje pobijedivši u susretu sedmog kola talijanskog prvenstva Juventus sa 1-0 ostvarivši tako prvu pobjedu u Serie A u povijesti kluba.

Monza, klub bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconia, u svoju premijernu sezonu u Serie A ušao je s jednim osvojenim bodom u prvih šest kola.

Niti Juve nije najbolje otvorio sezonu, Max Allegri je dobio samo dvije od osam natjecateljskih utakmica ove sezone. Zbog suspenzije ovaj je susret pratio s tribina. Unatoč svemu torinska "Stara dama" je bila veliki favorit.

No Juve se mučio stvoriti bilo kakve šanse, a frustracije gostiju su dodatno porasle kada je Angel Di Marija u 42. minuti dobio izravan crveni karton zbog njegovog očitog udarca laktom u prsa Armanda Izza. Bio je to prvi crveni karton bivšeg igrača PSG-a u ligi od travnja 2017. protiv Nice. Monza je do pobjede došla u 74. minuti golom Christiana Gytkjaera.

Lazio je rutinski odradio gostovanje kod Cremonesa pobijedivši sa 4-0. Gosti su posao obavili u prvom dijelu postigavši tri gola, a u nastavku su samo potvrdili pobjedu. Za Lazio su zabili Ciro Immobile (7, 21-11m), Sergej Milinković-Savić (45+2), te Pedro (79). Hrvatski nogometaš Toma Bašić je za goste iz Rima igrao od 78. minute.

Fiorentina je sa 2-0 pobijedila Veronu, a strijelci su bili Ikone (13) i Nicolas Gonzalez (90). Dodajmo kako je Christian Biraghi u 26. minuti promašio jedanaesterac za pobjednički sastav.

U prvom nedjeljnom susretu nogometaši Udinesea pobijedili su na domaćem terenu milanski Inter sa 3-1.

Gosti su poveli već u petoj minuti nakon savršeno izvedenog slobodnog udarca Nicole Barelle. Klub iz Udina je izjednačio nakon autogola Milana Škrinjara u 22. minuti, a slovenski nogometaš Jaka Bijol doveo je domaće u vodstvo u 84. minuti. Konačan rezultat postavio je Tolgaj Arslan u trećoj minuti nadoknade vremena. Marcelo Brozović je odigrao cijeli susret za Inter.

Standings provided by SofaScore