ovo se ne propušta

Novak Đoković i Rafa Nadal danas igraju možda posljednji međusobni meč; evo kad izlaze na teren

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 29.07.2024 00:48
  • Objavljeno 29.07.2024 u 08:15
Bionic
Reading

Ponedjeljak bi na Olimpijskim igrama u Parizu za tenis mogao biti povijesni dan. U 2. kolu olimpijskog turnira će se oko 13.30 sati na centralnom terenu Roland Garrosa susresti Rafa Nadal i Novak Đoković. Mogao bi to biti njihov posljednji međusobni okršaj

Legendarni španjolski tenisač Rafael Nadal (38) osigurao je novi dvoboj protiv svog velikog rivala, Srbina Novaka Đokovića (37). Ovi velikani svjetskog sporta ogledat će se danas u 2. kolu olimpijskog turnira koji se igra na terenima Roland Garrosa u Parizu.

Nadal, koji je tijekom karijere 14 puta podizao pobjednički pokal u Roland Garrosu, u susretu je 1. kola svladao Mađara Martona Fucsovicsa 6-1, 4-6, 6-4, dok je Đoković u subotu 6-1, 6-0 razbio Australca Matthewa Ebdena.

Bit će to 60. međusobni dvoboj Đokovića i Nadala, a trenutačni omjer je 30-29 u korist srpskog tenisača.

Zanimljivo, i posljednja dva njihova dvoboja dogodila su se upravo u Roland Garrosu, 2021. je u polufinalu bio bolji Đoković, dok je 2022. u četvrtfinalu slavio Nadal.

U Roland Garrosu su se ukupno susreli 10 puta, a 'kralj zamljanih terena' Rafa Nadal uvjerljivo vodi 8-2.

Ovo će Nadalu i Đokoviću biti drugi međusobni okršaj na Olimpijskim igrama nakon što je Španjolac prije 16 godina slavio u polufinalu u Pekingu 2008. i kasnije otišao do zlata.

Nadal je najavio mogućnost odlaska u tenisku mirovinu nakon Olimpijskih igara, a u posljednjih nekoliko mečeva pokazao je da je daleko od idealne forme za što su krive brojne ozljede.

Prema najavama, Novak Đoković i Rafael Nadal će tako danas oko 13.30 sati na centralnom terenu u Roland Garrosu odigrati možda i posljednji međusobni meč.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal