oi pariz - košarka

Totalni kaos na utakmici Srbije i Portorika; košarkašice se potukle...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 29.07.2024 00:08
  • Objavljeno 28.07.2024 u 23:40
Bionic
Reading

Košarkašice Srbije pobijedile su Portoriko u nevjerojatnoj utakmici 1. kola olimpijskog turnira. Na kraju je bilo 58:55 za Srpkinje, ali utakmicu je obilježio fizički obračun košarkašica usred utakmice

Košarkašice Srbije skoro su u posljednjoj četvrtini prokockale 19 koševa prednosti protiv Portorikanki. Ostale su Srpkinje čak sedam minuta bez zabijenog koša i zamalo je viđena nevjerojatna senzacija.

Srpkinje su na poluvremenu vodile 43:26 i sve je za njih tada išlo prema planu jer su jedne od glavnih kandidatkinja za jednu od medalja u Parizu.

U posljednjih 10 minuta utakmice Srbija ulazi s velikih 19 koševa prednost, 55:36. A onda je viđena prava drama u posljednjoj četvrtini utakmice. Srpske košarkašice kao da se nisu pojavile na parketu i Portorikanke su to maksimalno iskoristile te stigle na samo minus pet koševa (55:50)!

Sedam minuta košarkašice Srbije bile su bez zabijenog koša, a nestvaran crni niz prekinula je Stanković košem tri minute prije kraja za 57:50.

Portorikanke nisu odustajale, ali su u ključnim trenucima napravile nekoliko početničkih pogrešaka. Promašile su zicer, gubile loptu i dopustile 'izgubljenim' Srpkinjama da s pet koševa razlike uđe u posljednju minutu utakmice (57:52).

Tada se dogodio i fizički obračun košarkašica na parketu koji je zamalo prerastao u opći kaos. Stanković i Hollingshed su imale što reći jedna drugoj, a nakon toga je s linije slobodnih bacanja Portoriko došao na samo minus dva (57:55), a Stanković je svoja bacanja promašila.

Potom srpske košarkašice promašuje dva napada, a Portorikankama se ukazala šansa da izjednače. No, pogriješile su i tako im je propala prilika da odvedu meč u produžetak pa Srbija ipak nekako dolazi do pobjede.

Najefikasnije u pobjedničkoj ekipi bile su Dragana Stanković s 15 i Jovana Nogić s 14 koševa, dok je kod Portorika Trinity San Antonio ubacila 11 koševa.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal