oi pariz - jedrenje

Braća Šime i Mihovil Fantela loše su startali, a za sve je kriv jedan - vijak

  • I.Ž./Hina
  • Zadnja izmjena 28.07.2024 22:22
  • Objavljeno 28.07.2024 u 22:24
Bionic
Reading

Hrvatski jedriličari, braća Šime i Mihovil Fantela vrlo su loše započeli svoj nastup klasi 49-er na Olimpijskim igrama, oni su na regatnom polju u blizini Marseillea u nedjelju u prva tri plova redom ostvarivli 12., 15. i 17. ulazak u cilj u konkurenciji 20 posada

Kako se svakoj posadi odbija po jedan najlošiji rezultat, braća Fantela su sa 27 negativnih bodova na 16. poziciji.

Vode Švicarci Sebastian Schneiter i Arno de Planta s tri negativna boda, drugi su Novozelanđani Isaac McHardie i William McKenzie s četiri negativna boda, dok su treći Urugvajci Hernan Umpierre i Fernando Diz s pet negativnih bodova.

'Prvi dan, dosta teški uvjeti. Bili su neki na granici regularnosti, negdje je vjetra bilo, negdje nije, međutim uspjela su se održati sva tri plova. Što se našeg rezultata tiče, nismo najlošije otvorili. Prva regata 12. mjesto, druga 15. U drugoj regati smo imali tehničke probleme. Puknuo nam je jedan vijak i to smo uspjeli rješavati tijekom regate. Tako da smo čak i zadovoljni kako smo se uspjeli vratiti sa zadnjeg mjesta gdje smo bili. I zadnju regatu smo promijenili regatno polje. Tako da sve u svemu nismo prezadovoljni. Pokušat ćemo sutra agresivnije jedriti, agresivnije donositi odluke i vidjet ćemo hoće li se što promijeniti', rekao je Šime Fantela.

Čitava flota odjedrit će 12 plovova nakon kojih će 10 najboljih posada izboriti nastup u plovu za odličja.

Sljedeća tri plova na programu su u ponedjeljak.

U nedjelju je svoj nastup na Igrama trebala započeti i Palma Čargo u klasi windsurfing, ali zbog slabog vjetra sva su četiri plova te klase odgođena.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal