oi pariz - stolni tenis

Najstarija hrvatska olimpijka nakon poraza ne gubi nadu: Vidimo se u Los Angelesu 2028.

  • I.Ž./Hina
  • Zadnja izmjena 28.07.2024 17:33
  • Objavljeno 28.07.2024 u 17:35
Bionic
Reading

Hrvatska stolnotenisačica Ivana Malobabić završila je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je poražena u prvom kolu od Singapurke Zeng JianJian Zheng

Najstarija hrvatska natjecateljica na ovim Igrama 44-godišnja Malobabić, kojoj je ovo debitantski olimpijski nastup, igrala je odlično protiv Singapurke, 31. stolnotenisačice svijeta, no Zeng Jian je na kraju slavila s 4-3 (11-5, 11-3, 11-13, 11-6, 9-11, 13-15, 11-5).

Početak nije bio obećavajući za našu 44-godišnju predstavnicu, Ivana je lako izgubila prva dva seta, potom je smanjila na 2-1, ali Singapurka je opet lako uzvratila i povela 3-1. Varaždinka je uspjela odigrati odlična dva seta, pokazala je veliku borbenost protiv favoritkinje, a pogotovo je mirna bila u tom šestom setu u kojem je spasila dvije meč lopte, a potom iskoristila svoju treću set loptu i produljila nadu da može iznenaditi 27- godišnju Singapurku, koja drži 31. mjesto na svijetu.

No, u sedmom setu je ponestalo snage i Singapurka je otišla dalje.

"Nisam utučena, više sam impresionirana atmosferom, makar, naravno, malo mi je žao zbog poraza jer sam bila blizu. U drugom kolu bi išla na Indijku koju sam već pobjeđivala, pa mi je još žalnije. Oduševljen sam Olimpijskim igrama i ozračjem u prepunoj dvorani, a posve mi je nevjerojatno da cijela dvorana i 6000 ljudi uzvikuje moje ime. S 44 godine sam to prvi put doživjela. Imam ja još motivacije i snage u sebi. Nemojte se iznenaditi da se pojavim i za četiri godine u Los Angelesu", zaključila je Malobabić.

Dvorana Paris Sud 6 ugošćuje stolnoteniski turnir u fenomenalnom ozračju, a gledatelji pozorno prate igru na sva četiri stola, te uvijek skandiraju ime svakog sportaša koji nakon meča prolazi ispred njih, dok napuštaju dvoranu.

Jučer je prvo kolo na Olimpijskim igrama prošao Tomislav Pucar koji je pobijedio Alžirca Mehdija Bouloussu sa 4-0 (11-3, 11-7, 11-5, 12-10), a sutra je na rasporedu susret 1. kola pojedinačnog turnira između Andreja Gaćine i Rumunja Ovidiua Ionescua, s početkom u 11.00 sati

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal