NASTAVLJA BORBU ZA POLUFINALE

Novak Đoković ovako je obrazložio sukob s gledateljima i psovke

03.11.2023 u 11:16

Bionic
Reading

Vodeći tenisač svijeta, 36-godišnji Novak Đoković, preko Nizozemca Tallona Griekspoora stigao je do četvrtfinala Mastersa u Parizu. Đoković je izgubio prvi set (4:6), ali onda je sljedeća dva dobio (7:6 (2), 6:4), te će se za polufinale boriti protiv Danca Holgera Runea

Đoković je proteklih dana imao problema sa želucem, te se požalio kako je više vremena proveo na toaletu, nego na terenu, ali je bio i svjestan da neće imati lagan zadatak.

Ipak, stigao je do pobjede, no priznao je da je Nizozemac pobijedio, ne bi bilo nezasluženo.

Zanimljivo da je imao i verbalni 'obračun' s gledateljima. Međutim, on je to vidio drugačijim očima.

'Navikao sam na to, ali to je OK. To je, prije svega, bilo nekorektno prema obojica igrača, u trenucima kad se lomio meč. Međutim, što je, tu je. Meč je bio uzbudljiv, ljudi su željeli utjecati na njegov tijek, ali ipak je tenis pobijedio', naglasio je Đoković.

Na pitanje je li sâm želio isprovocirati publiku i tako pronaći motivaciju u teškim trenucima po njega, bio je jasan.

'Vi smatrate da sam ja provocirao publiku, a ne ona mene? Neću se složiti s vama, nisam ništa što je bilo provokativno. Gledatelji u Parizu su specifični. I to je najbolja riječ kojom bih ih opisao'.

O samom okršaju s Nizozemcem rekao je nekoliko riječi.

'Dobro sam počeo, igrao odlično, ali sam na 4:2 ostao bez goriva. On je to odlično iskoristio i vratio se u meč. Najveći razlog mog pada bila je želučana viroza, više sam bio na 'WC školjki', nego na terenu', jasan je bio srpski tenisač.