DEFINITIVNO NAJBOLJI

Novak Đoković priznao koji mu je teniski trofej najvažniji u karijeri

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 04.08.2024 18:13
  • Objavljeno 04.08.2024 u 18:13
Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je zlatnu olimpijsku medalju nakon sjajnog finalnog meča u Roland Garrosu, sa 7:6 (3), 7:6 (2) pobijedio je Španjolca Carlosa Alcaraza.

U karijeri u kojoj je osvojio pregršt trofeja 37-godišnjem Đokoviću je nedostajala jedino zlatna pojedinačna medalja s Olimpijskih igara. Dosad je imao osvojenu broncu u Pekingu 2008. godine, a ovim rezultatom je kompletirao veličanstvenu karijeru.

U ovom finalu Đoković je definitivno odigrao najbolji meč u ovoj godini, a i pitanje je kada je posljednji put bio na nevjerojatno visokoj razini igre od prvog do posljednjeg poena.

Za 21-godišnjeg Alcaraza, koji je nedavno vezao titule u Roland Garrosu i Wimbledonu, bit će još dovoljno prilika da na Igrama osvoji najsjajniju medalju, koju je propustio ove nedjelje nakon čak dva sata i 51 minuta igre.

'Ne znam kako se osjećam. Preponosan sam, presretan. Ovo je najveći uspjeh u mom životu. Ne može se opisati osjećaj osvajanja zlata za Srbiju s 37 godina. Tek počinjem sa slavljem, ne mogu čekati što će se dogoditi u sljedećih 48 sati', rekao je Đoković nakon osvajanja olimpijskog zlata. Potom je stigao i pred novinare.

'Ne znam što reći, potpuno sam u šoku od emocija, od svega. Cilj je ostvaren kada sam ulaskom u finale osigurao medalju za Srbiju. Nešto što nisam uspio na prvih četiri olimpijskih igara. Svi su željeli da idem na zlato i ja sam to želio i i na to sam išao danas.

Mislim da je činjenica što sam kvalificirao u finale, bila pomoć da uđem malo rasterećenije u meč. Pomogao mi je i meč protiv njega u Londonu. Išao sam na sve ili ništa,i u odlučujućim trenucima sam raspaljivao forhende. Tako sam i ja završio forhendima', rekao je Đoković, pa je govorio o podršci obitelji.

'Otišao sam odmah sve ih zagrliti. Imam milijardu emocija koje mi se trenutno miješaju. Presretan sam i preponosan što sam donio zlato Srbiji, to mi je najveći sportski uspjeh u životu', jasan je bio Đoković.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal