MARKO POSTAO JUNAK

Novi Hrvat zablistao u Primeri: Treba li ga izbornik Čačić?

23.08.2016 u 09:12

Bionic
Reading

Marko Livaja s dva je pogotka na najbolji mogući način debitirao u Primeri, tijekom gostujuće pobjede Las Palmasa protiv Valencije. Treba li hrvatskoj reprezentaciji takav napadač?

Veliki 22-godišnji talent u prošlosti je imao problema s vlastitim ponašanjem, no čini se da su se trenutno stvari posložile u njegovoj karijeri. Naime, Marko Livaja jedan je od najvećih junaka prvog kola Primere, u kojem je njegov mali Las Palmas iznenađujuće pobijedio Valenciju na Mestalli.

Livaja je u trijumfu 4:2 zabio dva pogotka i pokazao karakteristike pravog strijelca koji spretno trpa loptu u mrežu kad se nađe u izglednoj prilici.

Napadač koji je u karijeri promijenio mnogo klubova, uključujući Inter, Cesenu, Atalantu, Rubin i Empoli možda je konačno pronašao okruženje koje mu odgovara, a onda se postavlja pitanje treba li takav i hrvatskoj reprezentaciji.

Naime, poznato je da nam uz Mandžukića i Kalinića fali još jedan mlađi talentirani strijelac koji bi bio osvježenje izabranoj vrsti i sada je na Anti Čačiću da odluči je li to upravo Livaja. Naravno da izbornik neće donijeti odluku nakon samo jednog kola, ali ako Marko nastavi u ovom stilu, mogao bi se konačno dogoditi njegov prvi seniorski reprezentativni nastup...