nevjerojatno

Novi 'potres' u Red Bullu; nakon glavnog dizajnera bolida, odlazi i glavni strateg!

24.09.2024 u 20:08

Bionic
Reading

Red Bull se suočava s još jednim značajnim gubitkom, jer njihov dugogodišnji šef strategije, Will Courtenay, napušta momčad nakon gotovo dva desetljeća.

Red Bull se suočava s još jednim velikim odlaskom, jer njihov dugogodišnji šef strategije, Will Courtenay, napušta momčad kako bi se pridružio McLarenu. Courtenay, koji je s Red Bullom gotovo od samih početaka 2005. godine, postat će sportski direktor McLarena, donosi MaxF1.

Courtenay je svoju karijeru započeo u Jaguaru, preteči Red Bull Racinga, još 2003. godine. Nakon što je momčad preuzela novo ime, napredovao je kroz redove i od 2010. postao ključni strateg tima, pomogavši Red Bullu da osvoji brojne naslove prvaka.

'Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Willu u McLaren', rekao je šef momčadi McLarena, Andrea Stella.

'Njegovo iskustvo, profesionalizam i strast prema motosportu čine ga idealnim kandidatom za vođenje naše sportske funkcije u F1. Ulazimo u ključnu fazu našeg puta i uvjereni smo da će Will biti ključan u našoj borbi za pobjede i naslove.'

  • +4
Formula 1, VN SIngapura, 21.9.2024. Izvor: Profimedia / Autor: DPPI / Panoramic / Profimedia

Red Bull je potvrdio da Courtenay ostaje u timu do sredine 2026. godine, do isteka svog ugovora. 'Nakon dugogodišnje uspješne karijere s nama, tužni smo što ga vidimo kako odlazi, ali želimo mu sve najbolje u McLarenu', izjavio je glasnogovornik Red Bulla.

Ovo je treći ključni odlazak iz Red Bulla ove sezone. Već je najavljeno da će legendarni dizajner Adrian Newey sljedeće sezone otići u Aston Martin, dok će operativni direktor Jonathan Wheatley 2026. godine preći u Sauber, koji će postati Audi.

S ovim gubicima, Red Bull će se morati nositi s velikim izazovima u narednim sezonama, dok McLaren ulazi u novu eru s velikim pojačanjima u svom vodstvu.

  • +4
Formula 1: VN Azerbajdžana Izvor: Profimedia / Autor: DPPI / imago sportfotodienst / Profimedia