POLJUD, 18 SATI

Oba trenera ulaze u derbi bez važnih karika, tko je više oslabljen?

01.10.2023 u 11:47

Bionic
Reading

Ove nedjelje od 18 sati (MAXSport 1, MAXtv) na prepunom Poljudu igra se najveći derbi hrvatskog nogometa. Vodeći Hajduk dočekuje aktualnog prvaka, Dinamo, koji je dva boda iza Bilih, ali ima i utakmicu manje od splitskog sastava

Iako se za svaku utakmicu kaže da nosi tri boda, kada su u pitanju derbiji, onda je ta vrijednost ipak znatno veća. Jer ne samo da su u pitanju bodovi, već se pobjedom, odnosno porazom unosi (ne)mir u redove suparnika.

Tenzije, naravno, rastu i uoči ovog sraza. Split je na nogama, broj članova broji se u tisućama, i zato je pritisak na Lekinu momčad ipak nešto veći. Tim prije što su se protiv Lokomotive tek donekle iskupili za dva uzastopna poraza. Kiks pred svojim navijačima, od najvećeg suparnika, teško bi pao Hajduku.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Do početka dvoboja ima još dosta vremena, pa se o sastavima može samo nagađati, ali za očekivati je ipak nešto zatvorenije varijante oba trenera, jer danas će biti važnije ne izgubiti.

Naravno, dok dočekamo i službene postave, možemo samo konstatirati kako Ivanu Leki izuzetno nedostaje Rokas Pukštas, mladi Amerikanac litavskih korijena, koji je pogotkom riješio prvi ovosezonski prvenstveni derbi.

S druge strane, Jakiroviću također nisu svi na raspolaganju (Stefan Ristovski, Dario Špikić), no posebno bolan je izostanak Sjevernomakedonca Ristovskog koji se znao nositi s Markom Livajom.

Ovo su mogući sastavi:

HAJDUK: Lučić – Moufi, Šarlija, Uremović, Melnjak – Sigur, Žaper – Sahiti, Krovinović, Benrahou (Trajkovski) – Livaja.

DINAMO: Nevistić – Moharrami, Šutalo, Perić, Ljubičić – Mišić, Bulat – Emreli, Baturina, Vidović – Petković.

Standings provided by Sofascore