LA REAL I NITKO DRUGI

Odanost nije mrtva; pogledajte ovacije europskom prvaku koji je odbio Arsenal i Liverpool

25.08.2024 u 10:41

Bionic
Reading

Martin Zubimendi odlučio je ostati u Real Sociedadu odbivši izdašne ponude najjačih svjetskih klubova. Sinoć je proglašen igračem utakmice u pobjedi La Reala nad Espanyolom (1:0)

Real Sociedad je sinoć na RCDE stadionu pobijedio Espanyol i tako osvojio prve bodove u La Ligi nakon iznenađujućeg poraza na Anoeti od Rayo Vallecana u prvom kolu.

Igrač utakmice

La Real je slavio s 1:0 pogotkom džokera s klupe, Takefuse Koba, koji je u igru ušao u 66. minuti, a slomio obranu Espanyola u 80. minuti sjajnim prodorom po desnoj strani i udarcom lijevicom u suprotni kut. Međutim, nagradu za igrača utakmica ponio je ponajbolji Sociedadov igrač i miljenik navijača.

Novi Busquets

Riječ je, dakako, o Martinu Zubimendiju, središnjem veznom igraču koji je zablistao na Euru promijenivši finale u drugom poluvremenu. Postao je europski prvak, a nakon toga je odbio Bayern, Arsenal Liverpool zbog bezuvjetne ljubavi prema svom dječačkom klubu.

Zubimendi je prije toga odbio i odlazak u Barcelonu, koja ga je vidjela kao idealnog nasljednika Sergija Busquetsa. Sinoć je odigrao baš kao Busquets u 'peaku'. Skupio je 82 dodira s loptom, uz nevjerojatnih 95 posto točnih dodavanja (63/65). Uz to poslao je 3/4 točne duge lopte.

Miljenik baskijskih navijača

Krasi ga klasična španjolska smirenost u posjedu i otpornost na presing - gotovo pa mu je nemoguće oduzeti loptu. O pas-igri ne moramo ni govoriti. Zubimendi je profil igrača koji su rijetki na najvišoj razini, ne treba ni čuditi da su ga htjeli najveći klubovi.

Nakon što je proglašen igračem utakmice gostujući baskijski navijači skandirali su njegovo ime; i onda kažu da je odanost mrtva u modernom nogometu.