RAZMIRICE NA POLJUDU

Odlazi li Kalinić? Evo zašto je poludio na čelnike Hajduka

05.09.2024 u 14:10

Bionic
Reading

Čini se da je prijelazni rok za Hajduk završen, a to je jako pogodilo sportskog direktora Nikolu Kalinića.

Kalinić je, otkrivaju Sportske novosti, u utorak dogovorio dolazak jednog igrača i sponzora koji bi platio odštetu za taj transfer, ali mu je Nadzorni odbor odbio odobriti posao. Tako Hajduk posljednjeg dana neće dovesti nijednog novog igrača.

Isti izvor navodi da je Kalinić frustriran, da je u utorak bio izvan sebe i da bi mogao napustiti Hajduk nakon samo nekoliko mjeseci na novoj poziciji.

Kalinić je ovog ljeta, nakon što bi mu predsjednik Ivan Bilić odobrio budžet, dogovorio nekoliko pojačanja, a na kraju bi sve stopirao Nadzorni odbor. Praksa u ovom prijelaznom roku bila je da Kalinić pita Bilića može li dovesti i za koliki novac nekog igrača, Bilić mu da određeni budžet, Kalinić s igračem sve dogovori, ali Nadzorni odbor to sruši. Na kraju neozbiljni ispadaju i Kalinić i Hajduk.

Nazire se problem i s trenerom Gennarom Gattusom. Sportske novosti javljaju da je Talijanu obećano između pet i sedam pojačanja ovog ljeta, a na kraju je dobio samo Ivana Rakitića, dok su Stipe Biuk i Abdoulie Sanyang realno tek nadomjestili odlaske Ivana Perišića i Emira Sahitija.

Jasno je da je puno toga stopirano jer nije realizirana prodaja Rokasa Pukštasa, 20-godišnjeg Amerikanca za kojeg je Hajduk očekivao oko sedam milijuna eura. Možda Kalinić više sreće s Nadzornim odborom bude imao ako Pukštas u siječnju napusti klub...