jako dvojbeno

Odluka o kojoj vaterpolski svijet bruji: Jesu li suci upropastili polufinale EP-a?

27.07.2018 u 17:52

Bionic
Reading

Talijanska vaterpolska reprezentacija teško se mirila s porazom od Španjolske u polufinalu Europskog prvenstva ovog četvrtka, s obzirom da se činilo da je gol Figliolija četiri sekunde prije kraja susreta trebao biti priznat...

Suci su veliki problem vaterpola, jer mnogi igrači i izbornici priznaju da im njihove odluke često nisu jasne, a trebale bi biti nakon stotina odigranih utakmica.

  • +3
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Da vaterpolo nije mnogo napredovao po tom pitanju pokazuje i ovo Europsko prvenstvo u Barceloni, na kojem se najviše razgovaralo o sudačkim odlukama nakon polufinalnih ogleda.

Hrvatskoj je teško palo isključenje izbornika Ivice Tucka za kojeg je prvenstvo završeno i neće imati priliku voditi svoju momčad u borbi za broncu, ali Talijani s kojima naši igraju u subotu su još gore prošli.

Naime, u posljednjim sekundama pri vodstvu 8:7 Španjolske Figlioli je pucao s igračem više, a iako se činilo da je lopta prešla zamišljenu gol liniju, pogodak nije priznat pa je domaćin prošao u finale.

Izazvala je ova odluka veliko ogorčenje u sportu koji nije ni blizu uvođenju video tehnologije kao pomoći sucima pri sličnim situacijama, nego se bori čak i sa standardiziranjem običnih pravila kao što su isključenja.

Je li lopta prošla gol liniju ili nije, prosudite sami (na videu usporena snimka počinje oko 1:10:10).

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube