NJEMAČKI KUP

Olićev gol nakon četiri mjeseca za prolaz Wolfsburga

26.02.2013 u 22:53

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Ivica Olić je zabio za Wolfsburg nakon točno četiri mjeseca, a taj je pogodak uvjetovao pobjedu Wolfsburga u četvrtfinalu DFB Pokala kod trećeligaša Offenbacha 2:1)

Wolfsburg je bio bolji kod momčadi koja se trenutačno nalazi tek na dvanaestom mjestu trećeligaške ljestvie, no na kraju je strahovao za pobjedu, odnosno, branio se od mogućeg odlaska u produžetke.

Nakon prvog dijela bez pogodaka, na startu drugoga je Ivica Olić u 50. minuti zabio za 1:0. U skoku sa suparničkim vratarom i jednim obrambenim igračem Offenbacha Olić se najbolje snašao i nekako ugurao loptu u mrežu. Inače, Olić je posljednji pogodak postigao 27. listopada prošle godine, kada je zabio Fortuni.

Dvadeset minuta kasnije je Nizozemac Bas Dost, najbolji ovosezonski strijelac Wolfsburga, povećao na 2:0, a lažnu nadu je domaćinu dao Stadel koji je u 81. smanjio na 2:1. No, s tim rezultatom je i okončan ovaj ogled.

Drugi Hrvat u redovima Wolfsburga, Ivan Perišić, je ostao tijekom cijelog ogleda na klupi.

U srijedu će preostala dva četvrtfinalna ogleda DFB Pokala odigrati Bayern i dortmundska Borussija, odnosno, Stuttgart i Bochum.

Njemačka kup
Kickers Offenbach 1 2 Wolfsburg
Strijelci
0:1 I. Olić (49') 0:2 B. Dost (71')
1:2 M. Stadel (81')
Sastavi
R. Wulnikowski
M. Stadel
S. Kleineheismann
M. Stein
M. Ahlschwede
S. Mehic (64' F. Bäcker)
M. Fetsch
N. Feldhahn
J. Reinhardt
M. Schwarz (80' M. Avdic)
T. Rathgeber (64' S. Vogler)
D. Benaglio
A. Madlung
Naldo
M. Schäfer
M. Hasebe
Diego
Josué (87' S. Kjaer)
J. Polak
I. Olic (76' R. Rodriguez )
Vieirinha (90' C. Träsch)
B. Dost