nimalo gospodski

Olimpija je ovakav uspjeh čekala 25 godina, a onda sramotno otpustila Bišćana

05.06.2018 u 06:37

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, zadnje tri sezone i trener, Igor Bišćan, nakon dvostruke krune s ljubljanskom Olimpijom dobio je otkaz

Ljubljanska Olimpija ove je sezone osvojila dvostruku krunu. U fotofinišu, uz veliku pobjedu nad izravnim konkurentom Mariborom, i to u njegovom Ljudskom vrtu, Olimpija je zbog bolje gol-razlike u međusobnim okršajima iza sebe ostavila 'viole'.

>> Ćorluka i Modrić ugledali su mladenku, a potom su...

U kupu je pak u finalu deklasiran Aluminij, a takvo ostvarenje - s dvije 'kante' u istoj sezoni - Olimpija je postigla još davne 1993. godine.

  • +8
Igor Bišćan Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Međutim sve to očito nije bilo dovoljno Milanu Mandariću, gazdi kluba, koji je Bišćanu prošlog ljeta ponudio klupu 'zmajčeka'.

Naime, još tijekom sezone, kada je bodovna prednost Olimpije bila dvocifrena, počela su 'laktarenja' Mandariću bliskih ljudi, koji je očito nasjeo na njihove priče.

Potvrđuje to i izjava kapetana Olimpije Branka Ilića koji je u intervjuu za slovensko Delo kao glavnog autora ovog uspjeha opisao upravo Milana Mandarića.

'Igor Bišćan je osvojio dvostruku krunu, ali bez obzira na to, ja nemam nikakve želje opredjeljivati se. Za mene je na vrhu hijerarhije predsjednik i kako on odluči, tako će i biti.'

'Nitko nije veći od kluba, ni predsjednik ni igrači ni trener. To je problem koji moramo riješiti, a mislim da dobro vodim klub', izjavio je još krajem prošlog tjedna Milan Mandarić, čime je praktički potvrdio sve ono što je u ponedjeljak i napravio.

S obzirom da znamo kako je Bišćan kroz karijeru prošao svakakve 'havarije' te da ga jedan ovakav udarac neće ni prikočiti, a kamoli zaustaviti, sigurni smo da će svoj trenerski uspon, koji je započeo uvođenjem Rudeša u HT Prvu ligu, pa sada uz dvostruku krunu u Sloveniji, nastaviti u nekoj sređenijoj sredini.