nemaju za plaće

Olma ne mogu registrirati, a grade peti najveći stadion na svijetu koji će koštati...

20.08.2024 u 20:55

Bionic
Reading

Barcelona je osigurala 1,5 milijardi eura za obnovu svog stadiona, Camp Nou. Do kraja ove godine planirano je da stadion bude završen do 60% kapaciteta, a potpuni završetak radova očekuje se početkom sljedeće godine.

Barcelona je osigurala 1,5 milijardi eura za obnovu svog legendarnog stadiona, Camp Noua, čime će postati peti najveći stadion na svijetu po kapacitetu, s povećanjem broja sjedećih mjesta s 99.300 na 105.000. Trenutno, prva četiri najveća stadiona na svijetu su:

Narendra Modi Stadium u Ahmedabadu, Indija, s kapacitetom od 132.000 mjesta. Ovaj stadion koristi indijska nacionalna kriket reprezentacija, kao i domaći kriket klubovi.

Rungrado 1st of May Stadium u Pjongjangu, Sjeverna Koreja, s kapacitetom od 114.000 mjesta. Stadion je domaćin za razne sportove, uključujući nogomet i atletiku, ali je najpoznatiji po masovnim igrama.

Michigan Stadium u Ann Arboru, SAD, s kapacitetom od 107.601 mjesta. Poznat je po tome što je dom američkog nogometa, posebno za tim Michigan Wolverines.

Beaver Stadium u State Collegeu, Pennsylvania, SAD, s kapacitetom od 106.572 mjesta. Ovaj stadion služi kao domaći teren za Penn State Nittany Lions, također u američkom nogometu.

Osim Camp Noua, Barcelona obnavlja i druge klupske objekte, uključujući Palau Blaugrana i stadion Johan Cruyff. Prva momčad će još neko vrijeme igrati na Olimpijskom stadionu na Montjuicu dok se radovi ne završe. Klub je također predstavio 3D model Camp Noua, koji prikazuje kako će stadion izgledati nakon obnove.