STOLNOTENISAČ BEZ RUKU

On je sportsko čudo i inspiracija svakom čovjeku

15.05.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Ibrahim Hamato je stolnotenisač, ali za razliku od svojih konkurenata s druge strane stola, on nema ruke i igra držeći reket u ustima

Iz stolnoteniskog svijeta dolazi nam inspirativna priča o egipatskom sportašu koju je napravila Međunarodna stolnoteniska organizacija (ITTF).

Ibrahim Hamato pronašao je način kako igrati stolni tenis te se nadmeće na visokoj natjecateljskoj razini usprkos tome što je u ranoj dobi izgubio obje ruke.

'Imao sam nesreću s deset godina, ali sam jako volio stolni tenis. Tri godine nakon nesreće pokušao sam igrati s reketom ispod pazuha, ali to nije išlo.'

No Egipćanin nije odustao. Stavio je reket u usta i svoju igru doveo do savršenstva, a prije nekoliko dana bio je pozvan od ITTF-a na jaki turnir u Tokiju gdje je sparirao s najboljim stolnotenisačima svijeta.

'Moja najveća postignuća u životu mogu se podijeliti u dva dijela. Supruga je nešto najbolje što mi se moglo dogoditi, ona mi je sve. Na drugom mjestu mi je stolni tenis u kojem mogu uživati u svakom osvojenom poenu', govorio je Hamato.

Hamato je prava inspiracija


A što kažu oni koji su s njime zaigrali?

'Igra stvarno jako dobro. Ne mogu vjerovati da igra s reketom u ustima', izjavio je deveti stolnotenisač svijeta, Japanac Jun Mizutani.

Inače, njegova priča naišla je na brojne pozitivne komentare ljudi koji mu se dive i koji su u njemu našli inspiraciju.