MAXTV PRVA LIGA

Osijek protiv Rijeke nema prostora za kalkulacije

20.03.2015 u 11:09

Bionic
Reading

Prva utakmica 26. kola MAXtv Prve lige igra se u 18 sati u Osijeku gdje dolazi drugoplasirana Rijeka (Arenasport 1, MAXtv)

S dva minimalna poraza bez postignutog pogotka Osijek se opet doveo u neugodnu situaciju. Posebno je bolan bio ovaj posljednji u Puli protiv izravnog suparnika u borbi za ostanak. Danas im slijedi puno teži ispit, no pravo na kalkulacije nemaju.

'S obzirom na bodovnu situaciju, nemamo baš nikakav manevarski prostor za kalkulacije. U svakoj utakmici, bez obzira na suparnika, moramo tražiti sva tri boda', jasan je bio trener Šušak

Danas neće moći računati na veznjaka Šoršu zbog kartona, no u sastav se vraća Jamak. Velikih promjena ne bi trebalo biti, najavio ih je Šušak sigurno u napadu:

'Bit će određenih izmjena u odnosu na Pulu, no sa sigurnošću mogu kazati tek da napadački tandem danas neće biti jednak onome u zadnjoj utakmici.'

Opcija je nekoliko, najizglednijom se čini ona da se Vojnović vrati u vezni red, a u početni sastav uđe Mešanović. Na taj način bi domaćini dobili nešto ofenzivniju notu, jer je Vojnović opasan igrač u suparničkoj polovici.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Rijeka nije u prošlom kolu imala većih problema protiv Zadra te je utvrdila svoje drugo mjesto. Kazat će mnogi da su u ligaškom natjecanju bez prevelikog motiva, iako se trener Kek trudi to demantirati. Posebno je osjetljivo pitanje motiva uoči današnje utakmice ako se prisjetimo njihovog lanjskog gostovanja ovdje. Trebalo je tada Osijeku, Rijeci nije, i završilo je glatkom pobjedom domaćina. U kuloarima se moglo čuti svašta...

'Dobro ste rekli, to su kuloarske priče bile', odmah je kazao Kek, no sigurno je kako ne bi volio da se priče ponove i ove sezone pa je nastavio:

'Možda ima onih koji misle kako Rijeka sada igra za prestiž jer ne možemo ni gore ni dolje na ljestvici. Ne smijemo se time zamarati i gubiti energiju tamo gdje ne treba.'

U odnosu na prethodne utakmice, na raspolaganju neće biti Anas Sharbini zbog tri žuta kartona.

'Ne mislim nešto bitno mijenjati u filozofiji igre. Uvijek želim da u završnicu uđemo s četiri, pet igrača i da je transformacija brza i kada imamo loptu i kada je izgubimo. Ako u tome uspiješ onda ekipa dobro izgleda', ustvrdio je Kek osvrnuvši se i na činjenicu da će osmero nogometaša Rijeke nakon Osijeka krenuti na okupljanje reprezentacija:

'Rijeka im je svakodnevni kruh, a reprezentacija nagrada za ono što su napravili u klubu. Njima je prioritet današnja utakmica.'

Umjesto Sharbinija na krilu bi trebao zaigrati Tomasov. Prema najavljenom sastavu to bi trebao biti sustav 4-4-2 s Balajom i Hristovim u vršku napada.