REAL POTVRDIO

Osim što je produžio ugovor, Modrić je dobio još jedan važan zadatak

17.07.2024 u 16:02

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Luka Modrić postao je kapetan europskog prvaka Real Madrida, a zamjenik mu je španjolski reprezentativac Dani Carvajal, izjavio je u srijedu klupski dužnosnik.

'Modrić će u nadolazećoj sezoni biti prvi kapetan, a Carvajal drugi', rekao je Realov dužnosnik.

Real Madrid je ranije tijekom dana izvijestio da je s 38-godišnji Modrićem produljio ugovor za godinu dana, do 30. lipnja 2025.

Modrić je preuzeo kapetansku vrpcu od 34-godišnjeg braniča Nacha Fernandeza koji je po isteku ugovora napustio klub ovaj mjesec. Modrić i Nacho su najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj povijesti Real Madrida. Obojica su osvojila po 26 pehara.

Real Madrid, koji je prošle sezone postao prvak Španjolske i Europe, u nadolazećoj sezoni će se boriti za sedam naslova. Uspije li osvojiti barem jedan, kapetan hrvatske reprezentacije će se izdvojiti kao igrač s najviše titula.

Modrić je na Santiago Bernabeu stigao u ljeto 2012. i od tada odigrao 534 utakmice. Time je postao treći stranac po broju nastupa nakon francuskog napadača Karima Benzeme i brazilskog beka Marcela, te ukupno četrnaesti igrač po odigranim utakmicama kada se ubroje Španjolci. Na vrhu je nekadašnji napadač Raul sa 741 utakmicom.

Klub pomlađuje momčad pa je zasad neizvjesno hoće li Modrić biti u početnom sastavu i koliko će igrati. Prošle sezone je upisao 46 nastupa od čega polovicu u prvoj postavi.

Engleski 21-godišnji veznjak Jude Bellingham među prvima je putem društvenih mreža izrazio zadovoljstvo što Modrić ostaje još godinu dana u Realu, s kojim mu je prethodni ugovor istekao 30. lipnja.

Ovaj tjedan su prvi igrači stigli u klupski centar u sjevernom madridskom predgrađu Valdebebas. Nogometaši koji su nastupili na Europskom prvenstvu priključit će se naknadno.

Trener Carlo Ancelotti očekuje Modrića za osam dana. Tri dana kasnije momčad će odletjeti na pripreme u Sjedinjene Američke Države gdje će 31. srpnja igrati s Milanom, a onda i Barcelonom te Chelseajem.