Imane Khelif

Osvojila je zlato i poslala jasnu poruku: Rođena sam kao žena, živim kao žena i borim se kao žena

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 10.08.2024 09:04
  • Objavljeno 10.08.2024 u 09:06
Bionic
Reading

Kontroverzna Alžirka Imane Khelif (25) osvojila je naslov olimpijske pobjednice u boksu u kategoriji do 66 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu. Njezin je nastup podigao mnogo prašine zbog njene povišene razine testosterona, u finalu je pobijedila aktualnu svjetsku prvakinju Kineskinju Lu Yang (32)

'Ja sam žena kao i svaka druga žena. Rođena sam kao žena, živim kao žena i borim se kao žena. U to nema sumnje. Naravno, postoje neprijatelji mojeg uspjeha. Moj uspjeh ima poseban ukus zbog ovih napada', rekla je nakon pobjede Imane Khelif te dodala:

'Ja sam jaka žena. Žena s posebnom snagom. Hvala Bogu, ovo je moj odgovor. Ovo zlato je odgovor svima koji su bili protiv mene.'

Poslala je Khelif još jednu jasnu poruku, nada se kako će njezin primjer pomoći u budućnosti.

  • +11
Imane Khelif, boks, Olimpijske igre Pariz Izvor: EPA / Autor: MAST IRHAM

'Želim reći svijetu, posvetite se olimpijskim principima, nemojte maltretirati ljude! Ovo je poruke Olimpijskim igrama. Nadam se da će ljudi prestati s maltretiranjem. Mi smo došli na Olimpijske igre kao sportaši, nadam se da u budućnosti neće biti sličnih napada', kazala je osvajačica olimpijskog zlata koja je postala nacionalna heroina u Alžiru:

'Ponosna sam da sam izvela Alžir na ulice. To je čast. Ovo je medalja za cijeli arapski svijet. Hvala Bogu i hvala svima vama. Ne mogu opisati koliko sam zahvalna. Kako mi je čuti cijelu zemlju kako sa mnom i zbog mene pjeva našu himnu.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal