INSPIRATIVNO

Cijeli turnir bila je žrtva lova na vještice, a sada slavi; Khelif zlatna u boksu

  • Lu.K./Hina
  • Zadnja izmjena 09.08.2024 23:42
  • Objavljeno 09.08.2024 u 23:42
Bionic
Reading

Alžirska boksačica Imane Khelif osvojila je zlato u kategoriji do 66 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu

Alžirka Imane Khelif osvojila je naslov olimpijske pobjednice u boksu u kategoriji do 66 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu.

Khelif, koja je kroz cijeli turnir trpjela lov na vještice od strane onih koji su dovodili u pitanje njezino sudjelovanje u ženskoj konkurenciji, u finalu je jednoglasnom odlukom sudaca svladala aktualnu svjetsku prvakinju, 32-godišnju Kineskinju Lu Yang. Bronce su osvojile Tajlanđanka Janjaem Suwannapheng, aktualna svjetska doprvakinja, te predstavnica Kineskog Taipeija, Chen Nien-chin.

Podsjetimo, Khelif je u prvoj rundi pobijedila talijansku boksačicu Angelu Carini koja ju je kasnije optužila da ne pripada u žensku konkurenciju. Meč je trajao 46 sekundi. Mađarska boksačica Anna Luca Hamori objavila je na društvenim mrežama sliku u kojoj je Khelif prikazana kao vrag, ali je izgubila u četvrtfinalu jednoglasnom odlukom sudaca.

Khelif je nakon toga pobijedila tajlandsku boksačicu Janjaem Suwannapheng u polufinalu, a danas je Alžiru donijela prvo zlato u ženskom boksu.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal