BROJKE, BROJKE

Otkrivamo dva podatka koja u očaj bacaju Argentince, ali...

27.11.2016 u 09:58

Bionic
Reading

U nedjelju pada konačna odluka o pobjedniku Davis Cupa, a i Hrvatska i Argentina su zbog pojedinih statističkih podataka optimistične

Hrvatska nakon dva dana ima vodstvo od 2-1, a to je nešto što debelo ide u prilog našim tenisačima, jer oni imaju savršenih 20-0 kad su u nedjeljni program ušli s prednošću. Nikada to vodstvo nisu ispustili.

Postoji i drugi sjajan podatak na kojem naša nacionalna vrsta može temeljiti optimizam, a koji u očaj baca našeg suparnika. Od kada je Svjetske skupine (1981.) samo su se dvije reprezentacije vratile nakon zaostatka od 1-2. Uspjelo je to Srbiji 2010. u Beogradu protiv Francuske te 2002. Rusiji u Parizu također u dvoboju sa Francuzima.

Postoje statistički podaci koji opet idu na ruku Argentini. U sva tri ranija Davis Cup sraza 'gauči' su nadigrali Hrvatsku, dva puta na zemlji Buenos Airesa (2002., 2012.) te jednom u dvorani Doma Sportova u Zagrebu (2006.).

Osim toga, Juan Martin del Potro je uvjerljivo bolji od Marina Čilića u međusobnim mečevima s 8-2.

No ako će odlučivati peti meč, tada bi u psihološkoj prednosti bila Hrvatska, jer Ivo Karlović na ATP Touru protiv Federica Delbonisa vodi 3-1.