lova do krova

Otkriveno je koliko je milijuna eura Hajduk spreman platiti da Edin Džeko dođe na Poljud

09.07.2024 u 10:34

Bionic
Reading

Teško je u ovom trenutku procijeniti koliko je Edin Džeko (38) stvarno blizu dolaska u Hajduk, no nema sumnje da 'bili' rade sve kako bi ga nagovorili da karijeru nastavi na Poljudu. Zato su mu spremni ponuditi ugovor koji nije viđen u povijesti HNL-a

Hajduk i Fenerbahče sutra će (srijeda, 10. srpnja, 19 sati) na Bledu odigrati pripremnu utakmicu, a svi simpatizeri 'bilih' jedva čekaju vidjeti kako će na toj utakmici 'reagirati' Edin Džeko.

Naime, svima je dobro poznata 'akcija' u kojoj Hajduk čini sve kako bi Džeku već ovog ljeta doveo na Poljud, puno je tu razloga zašto bi Dijamant izabrao baš Hajduk, no isto tako je puno razloga zbog kojih bi se sjajni BiH napadač mogao odlučiti na ostanak u Istanbulu.

Jer Džeko s Fenerom ima ugovor do ljeta 2025. godine, prema njemu zarađuje oko 4,2 milijuna eura na godinu i svima je jasno da bi se dolaskom u Hajduk morao odreći velike količine novca koja mu je zajamčena u Turskoj.

Prema nekim informacijama Hajduk je spreman ponuditi mu ugovor na dvije godine 'težak' oko četiri milijuna eura. Dakle, dvostruko manje nego što Džeko ima trenutno u Feneru. U isto vrijeme bi to za HNL bio daleko najveći ugovor u povijesti za nekog nogometaša! Džeko bi tako, ako stigne na Poljud, ispisao povijest domaćeg nogometa.

Za sada se čini da je Džeko 'na vagi', nije ništa bliže, ali ni ništa dalje od Hajduka nego što je bio prije nekoliko tjedana. Pitanje je samo koliko su u Hajduku spremni čekati na njegov odgovor, jer 'bilima' u najkraćem mogućem roku trebaju konkretna pojačanja u borbi za plasman u neku od skupina Konferencijske lige.

Fener se u isto vrijeme bori za Ligu prvaka, jasno je da Jose Mourinho u toj borbi očekuje konkretni doprinos Edina Džeke koji je prošle sezone bio uvjerljivo najbolji strijelac Fenerbahčea. Koji, za sada, nema konkretnu zamjenu za Džeku u vrhu napada.

Tako su se i Hajduk i Edin Džeko našli u 'zatvorenom krugu', a vremena je sve manje. Istina, ljetni prijelazni rok traje do 30. kolovoza, no sigurno je da Hajduk do tada neće čekati da Džeko 'prelomi'. Možda će neke stvari biti jasnije nakon sutrašnje pripremne utakmice u Sloveniji? Samo možda...