psk_2

vrije u redovima 'tricolora'

Drama u francuskoj reprezentaciji; Deschamps otpisao jednu od najvećih zvijezda

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 08.07.2024 10:44
  • Objavljeno 08.07.2024 u 10:45
Bionic
Reading

Francuzi su polufinale Eura izborili nakon velike drame i tek su boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacili Portugalce. 'Tricolori' ne igraju dobro, svima je to jasno pa se izbornik Didier Deschamps odlučio za promjene uoči sutrašnjeg polufinala protiv Španjolaca (21 sat)

Francuzi nisu pokazali baš ništa na ovom Euru, ali izborili su polufinale gdje ih sutra od 21 sat čeka Španjolska. Francuski izbornik Didier Deschamps svjestan je da stvari u njegovoj momčadi ne funkcioniraju dobro, neke od najvećih zvijezda nisu bile na nivou pa će se dogoditi promjene u prvih 11 'tricolora'.

Francuski mediji otkrivaju kako je Deschamps odlučio 'žrtvovati' do sada nezamjenjivog Antoinea Griezmanna. Istina, bilo je najava da će napadač Atletico Madrida biti na klupi protiv Portugala, ali je ipak krenuo od prve minute.

No, za polufinale protiv Španjolaca Deschamps je odlučio izbaciti Griezmanna iz prvih 11 kao dio plana u kojem želi svoju momčad obrambeno učvrstiti jer strahuje od brze i agresivne igre 'furije'.

Za sada nema informacija tko bi mogao 'upasti' umjesto Griezmanna u prvih 11, ali sigurno je da će to biti netko od igrača koji će imati puno veće defenzivne zadatke.

  • +30
Portugal - Francuska, Euro (5.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

Francuski mediji navode kako je Griezmann na Euru odigrao pet utakmica, ali doslovno nije napravio ništa značajno... Protiv Austrije i Nizozemske je igrao po 90 minuta, protiv Poljske je ušao u 60. minuti, a onda je igrao 90 minuta protiv Belgije, da bi protiv Portugala izašao u 67. minuti.

Iako je na ovom Euru 'nevidljiv', Griezmann je i dalje važan dio francuske momčad. Jedna je od najvećih zvijezda 'tricolora' i zaslužio je sve kredite koje mu je do sada izbornik davao.

No, sad je jasno da je Deschamps odlučio da Griezmann neće startati protiv Španjolaca, a to bi moglo izazvati velike potrese u svlačionici u kojoj, 'navodno' već neko vrijeme situacija nije bajna. Ponovno se sve glasnije mogu čuti glasine o raskolu na rasnoj osnovi, podjela na 'crne' i 'bijele' u svlačionici 'tricolora' nije nikakva novost, traje to već godinama... A novim su napetostima baš u vrijeme Eura pridonijeli neki od glavnih igrača - poput Kyliana Mbappea - koji su se aktivno uključili u predizbornu kampanju.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal