dinamo u austriji

Ovo su igrači koje je Sergej Jakirović poveo na pripreme; dvojica su ostala u Zagrebu

08.07.2024 u 10:10

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama krenuli su danas na glavni dio ljetnih priprema koje će 'modra' momčad odraditi u austrijskom Bad Radkersburgu. Trener Sergej Jakirović poveo je 30 igrača

Uvodni je dio priprema za novu sezonu Dinamo u proteklih tjedan dana odradio u Zagrebu, a danas je trener Sergej Jakirović momčad poveo put austrijskog Bad Radkersburga gdje će 'modri' odraditi glavni dio ljetnih priprema.

'Modri' će u Austriji boraviti do 17. srpnja, a Jakirović je, za sada, poveo 'okruglo' 30 igrača među kojima su i petorica iz juniorske momčadi:

  • Golmani: Nevistić, Zagorac, Filipović, Rajić
  • Braniči: Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile, Bernauer, Torrente, Perić, Ogiwara, Perković, Mikić, Jakirović, Zebić
  • Veznjaci: Mišić, Rog, Ademi, Sučić, Vrbančić, Baturina, Kačavenda, Pavić
  • Napadači: Pjaca, Hoxha, Špikić, Petković, Kulenović, Brodić, Horvat

U Zagrebu su ostali Luka Stojković i Sadegh Moharrami koji se oporavljaju nakon ozljeda. Od ostalih igrača koji su pod ugovorom, stoper Moreno Živković ide na posudbi u Lokomotivi, a na posudbu će i Gabriel Rukavina koji bi sljedeću sezonu mogao zaigrati na Rujevici.

Dinamo će u Austriji odigrati tri pripremne utakmice, protivnici 'modrima' će biti bugarski CSKA 1948 (10. srpnja), turski Bešiktaš (13. srpnja) i ukrajinski Krivbas (17. srpnja).

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +8
Dinamo predstavio nove dresove Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Za 'modre' nova sezone službeno počinje 3. kolovoza kad u 1. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru dočekuju Istru 1961. Europski izazovi ove godine startaju puno kasnije nego inače, Dinamo će igrati doigravanje za Ligu prvaka, ždrijeb je 5. kolovoza, prva utakmica 20./21. kolovoza, a uzvrat 27./28. kolovoza. Kako god završilo, Dinamo je miran jer već sad ima izravan plasman u jednu od skupina Europske lige.