GOST SPORTA NEDJELJOM

Otto Barić najavio kada bi Dinamo mogao dobiti novi stadion. Mnogi će biti razočarani

12.10.2024 u 10:08

Bionic
Reading

Poznati zagrebački arhitekt, te sin pokojnog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Otta Barića, Otto Barić mlađi, bio je i kandidat za predsjednika Dinama. No, u utrci s Velimirom Zajecom ipak je ostao bez te funkcije. No, ostao je u svom 'fahu', pa u emisiji Sport nedjeljom, koja će se emitirati 13. listopada u 12. 50 sati (MAXSport 1, MAXtv) komentira aktualnosti oko maksimirske 'ruševine'

Godinama, pa čak i desetljećima, slušamo priče oko izgradnje stadiona u Zagrebu. Bilo da je riječ o nacionalnom stadionu, bilo Dinamovom... na raznim lokacijama.

Ipak, kako uvjeravaju iz Grada i države, napokon se nešto pokrenulo. Crkva i država su se dogovorili oko zemljišta, a navodno je postignut i dogovor da se prvo uredi stadion u Kranjčevićevoj ulici, pa da se tek onda krene u obnovu Maksimira.

Vjerujući takvim najavama, i Otto Barić mlađi, koji je predlagao neka rješenja za to goruće pitanje, u emisiji Sport nedjeljom najavio je nekakve rokove.

'Ako se krene s izgradnjom u Kranjčevićevoj, u svibnju 2025. godine, ona može biti gotova za godinu i pol, za 30-ak milijuna eura. Iako bih realno rekao za dvije godine. To smo dakle već u jeseni 2027. godine. I tada bi se, u idealnim uvjetima, moglo početi igrati u Kranjčevićevoj. Što pak znači da bi se u jesen 2027. godine moglo početi rušiti u Maksimiru. Dakle, rušiti i graditi Maksimir, također u dvije i pol godina, ali pod uvjetom da se ovo vrijeme upotrijebi za izradu potrebne dokumentacije. I ako se nađe investitor. Prema tome, nekakva moja projekcija, ako sve ide super, ako se sve posloži, Dinamo i reprezentacija bi 2030. godine mogli igrati na novom stadionu u Maksimiru', jasan je bio Otto Barić mlađi.

Otto Barić mlađi o novom Maksimiru Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom