NA IGRE 'IZ VEDRA NEBA'?

Otvorena vrata Rio de Janeira za hrvatske košarkaše

14.01.2016 u 19:51

Bionic
Reading

Češka, Njemačka, Italija, Filipini, Srbija i Turska kandidati su za domaćine kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Koja će trojka ugostiti košarkaše, FIBA će službeno objaviti 19. siječnja kada će svoju sudbinu saznati i hrvatski reprezentativci kojima se ipak možda pruži prilika za put u Rio

Prema pisanju talijanskih medija, prenosi hrt.hr, domaćinstvo tri ključna turnira početkom lipnja dobit će njihov Torino, Beograd i filipinski Pasay. Srbija bi dobivanjem domaćinstva bila korak bliže prvom plasmanu na Igre od samostalnosti, objavila je njihova afencija Tanjug, .

Ovakav mogući rasplet išao bi na ruku i hrvatskoj reprezentaciji. Budu li u Europi igrana dva turnira u zemljama koje su već osigurale kvalifikacije, a to su u ovom slučaju Srbija i Italija, povećava se kvota europskih reprezentacija, pa bi Hrvatska, kao deveta s posljednjeg EP-a, također ušla u kvalifikacije, a unutra bi bila i Latvija.

Neugodan rasplet za Hrvatsku bio bi ako domaćinstvo kvalifikacijskih turnira dobiju zemlje koje nisu već osigurale nastup u njima, kao što su Njemačka i Turska, jer u tom slučaju one bi kao domaćini automatski zauzele preostala slobodna mjesta.


Gradovi-kandidati su Torino, Beograd, Prag, Hamburg, filipinski Pasay i jedan još neodređeni turski grad. Nakon Fibinog odabira domaćina 19. siječnja sve će biti poznato...

Unatoč najtežem porazu generacije Rio je Hrvatima još uvijek 'vidljiv'