POSEBAN GOST SFF-A

Ove riječi Gorana Ivaniševića o Novaku Đokoviću odjeknut će u Srbiji. A i šire...

23.08.2024 u 19:09

Bionic
Reading

Bivši hrvatski tenisač i osvajač Wimbledona, danas 52-godišnji Goran Ivanišević, koji se bavi trenerskim poslom, a donedavno je radio i s Novakom Đokovićem, stigao je u Sarajevo gdje je gost filmskog festivala

Goran Ivanišević 15 godina nije bio u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a prekid suradnje s najboljim tenisačem svijeta iskoristio je za dolazak na SFF.

'Sarajevo nije daleko, dobivao sam pozive, ali nažalost u ovo vrijeme je američka turneja koja počinje s US Openom pa nisam bio u mogućnosti. Kako sam ove godine slobodan, pao je dogovor prije šest mjeseci tako da sam došao i žao mi je što nisam dolazio prije', rekao je Ivanišević za Klix.ba te otkrio da ćemo ga i dalje gledati u trenerskoj ulozi.

'Vidjet ćete me u trenerskoj ulozi, rekao sam kad sam prekinuo suradnju s Novakom da do kraja rujna ne želim da me itko zove i nikakve ponude neću uzimati u obzir. Ne znam kad sam posljednji put imao dva, tri tjedna slobodno u ljetnim mjesecima, ovo je bila sjajna prilika da imam ljeto, da imam vremena za sebe i obitelj, da dođem u Sarajevo napokon na SFF. Zbilja mi je drago. To što Sarajevo daje je posebno, svima bih preporučio da dođe u Sarajevo i da osjete toplinu ovih ljudi'.

Otkrio je da se čuo s Đokovićem i čestitao mu osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu te istakao da mu je jako drago zbog toga.

'Čuo sam se s Novakom za zlato na OI i kad je operirao koljeno. Meni je toliko drago zbog toga jer znam koliko mu znači, znam koliko je htio to osvojiti i način kako je na kraju i igrao to finale. Koliko je on pozitivno lud, može igrati u Los Angelesu za četiri godine, ne bih se čudio. Igrao je protiv momka 16 godina mlađeg od sebe, koji je brži i koji jače udara, a u tom finalu sve se okrene, nit' je bio brži od njega, nit' je jače udarao. U jednom trenutku je Novak izgledao mlađe od Alcaraza, zbilja k'o da sam ga ja osvojio i svaka mu čast', dodao je Ivanišević i nastavio.

"Novak je najveći tenisač u povijesti i jedan od najvećih sportaša u povijesti. Od njega se puno može naučiti, prošao je pet godina i ja skupa s njim mnogo loših stvari, nećemo o njima, ali sve se na kraju vrati u životu'.

Govorio je legendarni Ivanišević i o novim teniskim nadama poput Carlosa Alcaraza i Jannika Sinnera, ali je izdvojio veliki trojac kojeg su činili Roger Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković i kojeg nitko neće moći stići.

'Alcaraz nije dobar nego je fenomenalan, ne samo da je dobar tenisač, nego je dobro stvorenje, pristojan. Ne samo on, nego i Sinner. To su dobri momci, ponizni koji vole ovaj sport. Uvijek su nasmijani i trebat će tenisu ovakva dva igrača, Novak će tu još biti i pitat će ga se za neke stvari, ali kada on ode, ova dvojica su jedno pet-šest koraka ispred svih i vladat će tenisom', poručio je Ivanišević i dodao:

'Ne možemo uspoređivati nikoga s trojkom Roger Federer, Rafa Nadal i Novak Đoković pa ni njih dvojicu. To je glupo. Ova trojica su posebna. Takvih neće biti više nikada'.

Na posljednjem Grand Slamu sezone US Openu navijat će upravo za Đokovića, kojeg i vidi u finalu, ali još ne zna s kim, Alcarazom ili Sinnerom.

'US Open ću pratiti s odmora, navijam za Novaka, drugi je nositelj, a Alcaraz mu je na drugoj strani. Novak je željan, želi oboriti još rekorda. Tko će biti s njim u finalu Sinner ili Alcaraz, to ćemo vidjeti', završio je Ivanišević.