NEKOĆ SJAJNI SURADNICI

Kakve riječi Gorana Ivaniševića o Novaku Đokoviću: Samo lud čovjek...

05.08.2024 u 13:05

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je zlatnu olimpijsku medalju nakon sjajnog finalnog meča u Roland Garrosu, sa 7:6(3), 7:6(2) pobijedio je Španjolca Carlosa Alcaraza. Komentar na Đokoviće uspjeh dao je i Goran Ivanišević, njegov donedavni trener

'Nevjerojatno, bilo je zapisano, prva titula ove godine da bude na Igrama! Nakon ovoga može biti i posljednja ove godine. Scenario je ispao najbolji i najljepši. Ozljeda, operacija, loše finale Wimbledona, ali vidjelo se što znače volja i želja. Kada igra kako može, najbolji je tenisač na svijetu, ne može mu nitko ništa', rekao je Goran Ivanišević za Sport klub.

Bili su zajedno blizu u Tokiju, Novak je u polufinalu imao set i break prednosti protiv Zvereva, ali... San je sada dosanjan, a Ivanišević je posebno impresioniran

'Oduvijek sam mu to želio, razgovarali smo mnogo puta, toliko je želio to zlato. Bilo je emotivno, drago mi je zbog njega jer znam koliko je to želio', nastavlja Ivanišević i dodaje:

'Odigrati onako, to je meni fascinantno. Od Wimbledona je prošlo dva tjedna, tako se prešaltati u glavi, to je nevjerojatno. Volja, želja, snaga, to je čudo – 16 godina mlađeg momka, koji jače udara i koji je brži od tebe, a Novak napravi da ne izgleda mlađe i da ne udara jače i da nije brži'.

Uslijedile su nove pohvale.

'Samo lud čovjek može reći da Novak nema taj nivo igre u sebi. Kada želi, onda nema veze tko je preko puta, nitko ga ne može pobijediti. Igrao je pametno. Nije se pojavio na terenu na finalu Wimbledona, ali ovdje se vidjelo... Da su ostali još pet sati na terenu, ishod bi bio isti. Novak je letio, lebdio. Ljudi zaboravljaju da je ovo prvi put da igra finale OI. Osjetio je da je to – to, i da to ne smije propustiti. Mada, koliko je lud, ne bih se čudio da igra i u Los Angelesu'.

Urlao je Novak na svoj ljude u stožeru, po običaju...

'Ha-ha, traži od njih da mu kažu nešto što on vidi puno bolje i osjeća na terenu. Mora on uvijek nešto izbaciti iz sebe, ali ostao je koncentriran, znao je da ne smije napraviti ni jedan krivi korak protiv Alcaraza. Perfektno je kontrolirao i stvarao ravnotežu emocija i svega. Je, izbacivao je malo frustraciju, to je Nole, neće se on nikada promijeniti.

Ivanišević ima još želja za Novaka.

'Ako mi je nešto drago, drago mi je da je ovo osvojio. Još mu želim da osvoji 25. Grand Slam, pa može u mirovinu. Iako on nije taj koji će u penziju. Može naći motivaciju.

Što dalje?

Još ćemo ga gledati dugo, ne mogu ga se riješe. Po mom mišljenju, jedan je od najvećih sportaša svih vremena. Je li u top pet, u tri ili dva? Ali u pet najvećih sportaša, lagano. Na koje će ga mjesto netko staviti, to je pitanje', zaključio je Ivanišević.

  • +6
Novak Đoković nakon pobjede na Olimpijskim igrama Izvor: Profimedia / Autor: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Miguel MEDINA / AFP / Profimedia