ADIDAS EUROCAMP 2013.

Ovi će golobradi momci uskoro paliti NBA parketima

13.06.2013 u 16:19

  • +7

adidas Eurocamp 2013. Treviso

Izvor: Promo fotografije / Autor: Adidas.com/montaža

Bionic
Reading

Proteklog su vikenda na Adidasovom kampu u Trevisu igrali neki od najboljih mladih igrača Europe, a mnogi su NBA skauti ostali impresionirani. Iako tamo nije bilo 19-godišnjeg Šibenčanina Darija Šarića, na terenima se moglo vidjeti neke od igrača koji bi uskoro mogli žariti i paliti NBA parketima

Među bekovima istaknuli su se mladi Brazilac Raul Neto (rođen 1992) i srpski vunderkind Nemanja Nedović (rođen 1991). Na testiranjima motorike i reakcije Nedović je gotovo u svim kategorijama dominirao, no tijekom kampa se ozlijedio pa nije mnogo igrao. U jednoj utakmici koji je igrao pokazao je sve elementa kvalitetnog beka; šut, prodor, igru u obrani…

Brazilac Neto stvarno je impresionirao sva tri dana. Za nekoga toliko mladog Neto posjeduje fantastičan pregleda igre, ima sjajnu motoriku pokreta i ono što je strahovito važno za igrača na poziciji playmakera – glavu uvijek drži podignutu, nikad je ne zabija u pod. Možda neće biti izabran već ove godina na NBA draftu, ali mogao bi vrlo brzo napraviti impresivnu europsku karijeru.

Što se visokih igrača tiče, pod koševima su impresionirali ponovo Brazilci. Mladi Augusto Lima (rođen 1991), koji se nije istaknuo ovogodišnjim partijama u Malagi, bio je pravi zid na poziciji 'četvorke', pokazao je odlične fizičke predispozicije, iako se vidi da mu i dalje nedostaje tehničke rafiniranosti. Ipak, kako ima gotovo 210 centimetara, primamljiv je mnogim NBA ekipama. Kada je dolazio u NBA ligu, ni Serge Ibaka nije izgledao puno bolje, a mladi Brazilac držanjem i zalaganjem podsjeća na čovjeka koji je već dvije sezone zaredom u prvoj obrambenoj petorki.

Osim njega, pod koševima je vladao Lucas Nogueira (rođen 1992), 213 cm visoki Brazilac, koji iako će morati dobiti još barem petnaestak kilograma dijeli blokade kao od šale. Dojam je kako bi uspio skočiti i do vrha ploče, a predviđaju mu ovogodišnji izbor u prvom krugu drafta. Nevjerojatni atletski talent uspješno koristi na obje strane terena, a ukoliko bi uspio dobiti na snazi bez da izgubi na motorici, mogao bi postati vrlo zapažen centar na NBA parketima.

Bilo kako bilo, čeka nas zanimljiv NBA draft 27. lipnja u New Yorku…