velika rekonstrukcija

Ovo nitko nije očekivao; AC Milan ovog ljeta kupuje napadača za 100 milijuna eura u transferu kakav je bio nezamisliv prije koju godinu

07.04.2020 u 08:34

Bionic
Reading

AC Milan želi ovoga ljeta dovesti Maura Icardija iz Intera u sklopu velike rekonstrukcije ekipe

Mauro Icardi ostavio je dubok trag u milanskom Interu za koji je igrao od 2013. do 2019. godine kada je otišao na posudbu u PSG. Icardi je za Inter odigrao 219 utakmica i zabio 124 gola, te upisao 28 asistencija, a dugo je bio i kapetan kluba prije no što je otišao u Pariz.

Za PSG je ove sezone u 31 utakmici zabio 20 golova i upisao četiri asistencije, ali izgleda da se u Parizu neće zadržavati, već se vraća u Italiju i radi još luđi transfer. Corriere dello Sport piše kako je oko na Icardija bacio najveći Interov rival AC Milan koji kreće u veliku rekonstrukciju ekipe. Vlasnici Milana, Elliott grupa, su svjesni da dovođenje Icardija neće biti ni lako ni jeftino, ali nadaju se da će ga uspjeti dovesti.

Icardijeva supruga i agentica Wanda Nara želi svojeg muža vratiti u Serie A jer joj više paše život u Italiji, a za njega je zainteresiran i Juventus, ali Inter sigurno neće htjeti pojačati svojeg direktnog rivala za prvo mjesto. Milan im je povijesno najveći rival, ali trenutno nije ni blizu nekadašnje kvalitete. Elliot grupacija dobro stoji usprkos koronavirusu, a Inter na svojeg nekadašnjeg kapetana više ne računa i rado bi ga prodao što bi moglo značiti da će ovo ljeto donijeti veliki transfer kakvom se nitko nije nadao.

Milan želi na mjesto trenera dovesti i Luciana Spallettija s kojim je Icardi već odlično surađivao u Interu pa bi dvojac mogao biti puni pogodak u ostvarivanju ciljeva kluba među kojima je glavni cilj povratak na vrh talijanskog nogometa.