pojačanje za ligu prvaka

Ovo se tjednima čekalo! Kolumbijac Juan Cordoba napokon na Maksimiru

09.08.2024 u 18:09

Bionic
Reading

Juan Cordoba (21) je novi igrač Dinama. Desno krilo Deportivo Calija na Maksimir je stiglo u transferu vrijednom 1.8 milijuna eura te je potpisao ugovor na četiri godine

Daroviti kolumbijski krilni napadač, 21-godišnji Juan Cordoba, novi je Dinamov igrač, a u maksimirskoj će momčadi svojim dolaskom dodatno osnažiti ofenzivni arsenal.

Cordoba ponajprije okupira ulogu desnog krila, odlikuje se vještim driblinzima i prodorima, snažnim udarcima ljevicom, a po potrebi pokriva ulogu i na suprotnoj, lijevoj strani napada.

Prvi je kolumbijski, a ukupno 25. južnoamerički nogometaš koji će zaigrati u službenoj utakmici za maksimirski klub. U Dinamu je izabrao dres s brojem 19.

Rođen je 11. srpnja 2003. u Medellinu, a prošao je školu Deportiva iz Calija, kluba iz kojeg i dolazi u Zagreb. Prve je korake u seniorskom nogometu načinio u Fortalezi iz glavnog grada Bogote gdje je boravio na posudbi u drugoj polovici 2022.

Od prošle je godine bio u krugu prve momčadi Deportiva za koju je ukupno odigrao 45 službenih utakmica uz sedam postignutih pogodaka.

S mladom je kolumbijskom reprezentacijom u listopadu 2022. nastupio na Južnoameričkim igrama na kojima su osvojili broncu, a upravo je Cordoba bio strijelac pogotka u dvoboju za treće mjesto u kojem su svladali Urugvaj s 2:1.

'Presretan sam što sam potpisao ugovor s Dinamom. Smatram da je ovaj klub sjajan za početak moje europske nogometne karijere, svjestan sam koliko je dominantan u domaćem prvenstvu i u kakvom se smislu istaknuo i pozicionirao na europskoj nogometnoj mapi. Za Dinamo se zna i u Južnoj Americi, mnogi mladi igrači s mog kontinenta su se u afirmativnim godinama, uostalom, probili i zaigrali nogomet na ozbiljnoj razini upravo ostvarivši transfer u redove hrvatskog prvaka. Zahvaljujem klubu na povjerenju i jedva čekam odjenuti plavi dres i pomoći momčadi da ostvarimo sve zadane ciljeve', rekao je Juan nakon potpisivanja ugovora s 'modrima'.