sad je i službeno

Dani Olmo je novi igrač Barcelone, a njegova odštetna klauzula je pola milijarde eura

09.08.2024 u 16:59

Bionic
Reading

Dani Olmo (26) i službeno je novi je igrač Barcelone! Katalonci su objavili kako je Olmo potpisao do 2030. godine

Španjolski mediji navode kako je cijeli transfer Danija Olma (26) iz Red Bull Leipziga vrijedan 55 milijuna eura uz još sedam milijuna mogućih bonusa.

Olmo je u srijedu ujutro odradio liječničke preglede te je potom potpisao ugovor do ljeta 2030. godine. Zanimljivo, Olmo u ugovoru ima odštetnu klauzulu od čak 500 milijuna eura!

Ranije tijekom današnjeg dana Olmo se oprostio od RB Leipziga i sve je već bilo jasno.

'Mlad klub, mlad igrač... Odrastali smo, osvojili prve trofeje i zajedno ispisali povijest. Dva kupa i superkup samo su neki od mnogih nezaboravnih trenutaka koji će zauvijek ostati u meni. Hvala, Leipzig, zauvijek ćeš biti u mom srcu', napisao je Dani Olmo na društvenim mrežama.

I na Maksimiru se pomno pratio cijeli ovaj posao jer Dinamo ima klauzulu rema kojoj mu pripada 20 posto od zarade koju će RB Leipzig ostvariti prilikom Olmove prodaje. A to je, kako se sada čini, 55 milijuna eura, pa će RB Leipzig Dinamu na ime te klauzule isplatiti 5.2 milijuna eura.

Olmo se ovim transferom vratio u klub u koji je stigao s 12 godina iz Espanyola. Prošao je kroz sve uzraste Barcine akademije La Masije prije nego je 2014. preselio u zagrebački Dinamo.

U Dinamu se zadržao do siječnja 2020. godine kada je preselio u RB Leipzig. U dresu 'modrih' je osvojio pet naslova prvaka, tri Kupa i jedan Superkup, a potom je u Njemačkoj s Leipzigom osvojio još tri trofeja - dva njemačka Kupa i Superkup. U dresu Leipziga zabilježio je 143 nastupa postigavši 29 golova uz 34 asistencije.

Nakon što je predstavljao Španjolsku na omladinskoj razini, Dani Olmo debitirao je za seniorsku vrstu 'furije' 15. studenog 2019. protiv Malte postigavši gol samo tri minute nakon što je ušao u igru.

Do sada je upisao 39 nastupa i postigao 11 golova, a bio je jedan od najboljih igrača 'furije' na putu do nedavnog osvajanja naslova europskog prvaka u Njemačkoj.